MónTerrassa
S’exigeix ajut per a les persones celíaques
  • CA

Tot per Terrassa presenta un acord de junta de portaveus per reclamar un ajut econòmic per a totes aquelles persones celíaques. La formació que lidera l’alcalde Jordi Ballart demana al govern espanyol que posi en marxa un projecte de subvencions per a contribuir a fes més fàcil la vida a la ciutadania que ha de conviure amb aquesta malaltia.

Entre un 1 i un 2 per cent de la població

Les darreres dades disponibles posen de manifest que al voltant d’entre un 1 i un dos per cent de la població presenta intolerància al gluten. Adquirir els productes que no en porten pot arrribar a ser complicat. No n’hi ha pas a tot arreu i cal cercar el lloc específic on trobar-los, tot i que de mica en mica s’vança. I per les seves especials característiques, i pel que es requereix per fer un producte sense gluten, que són qualitat i seguretat extrema per a evitar contaminacions creuades, els preus es disparen. La gent que pateix aquesta situació i les seves famílies es troben amb un doble escull. I en moltes ocasions costa omplir la cistella pel preu elevat que cal pagar.

Per aquesta raó, en la proposta d’acord de Tot per Terrassa, que es llegirà en el ple ordinari de gener, el divendres vinent, dia 27, si és que la resta de formacions hi donen suport, que sembla que sí, es reclama a l’estat que aporti també ajut alimerntari. En aquest sentit, es rebla que es tracta d’una mesura que ja s’ha pres en altres països de la Unió Europea, per la qual cosa es considera que aquí seria una gran aportació a la millora de la qualitat de vida. Es calcula que la cistella de la compra d’un celíac costa 100 euros més que la de la resta d’habitants, el que significa uns 1.200 anuals.

Tot per Terrassa proposa ajuts directes a les persones afectades, amb la introducció de deduccions a la declaració de la renta, amb l’increment de l’índex mínim personal i familiar, subvencions o cupons, tal i com ja es desenvolupa en molts països d’Europa. De la mateixa manera que es fa amb el govern espanyol, es reclamar al de la Generalitat i al Parlament de Catalunya que també els incorpori.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa