MónTerrassa
Operat un gos després d’ingerir menjar amb claus en un parc de Terrassa
  • CA

Un gos ha estat operat d’urgència per haver ingerit menjar amb claus en un parc de Terrassa. L’incident va passar aquest dijous 13 d’octubre, quan l’Alicia va portar a passejar en Kai a la zona del parc del Nord i plaça de Can Roca de Terrassa. Però alguna cosa va passar perquè tot d’una es va començar a trobar malament. Veient que l’animal no millorava va decidir portar-lo d’urgències al veterinari. I allà va arribar la sorpresa. El gos tenia al seu interior dos claus, i no pas petits. Suposen que, en un descuit, en Kai es deuria empassar algun tros de menjar que els contenia.

En Kai ja és a casa. L’Alicia explica que l’operació “ha estat complicada. Per sort, li han pogut treure els dos claus i ja s’està recuperant”. I és que a l’empassar-se aquests dos elements de metall, li van causar múltiples danys interns. Una agulla li va foradar l’esòfag i li va punxar el pulmó, provocant-li una pneumònia. Mentre que la segona, li tocava a la columna i corria el risc de deixar l’animal sense mobilitat.

En Kai ja és a casa després d’una operació complicada | Alicia

Perill habitual i preocupació dels propietaris d’animals

La propietària ràpidament després de veure què havia passat va fer un avís per xarxes, perquè els propietaris dels gossos estiguin atents, especialment a la zona nord, tot i que també a Vallparadís. No és la primera vegada que els mateixos amos dels animals són els primers a fer de vigilants i de transmissors d’alertes.

El darrer cas conegut va ser el d’en Denver, un pastor alemany que va ser enverinat en una zona de gespa, ubicat a tocar del carrer Antoni Bros, al darrere del camp d’hoquei Martí Colomer, al barri de Zona Esportiva-Poble Nou. El seu propietari, en Manel, va explicar a Món Terrassa, que l’animal va trobar els trossos de menjar amagats darrera d’un dels arbres. Per sort, després de proves i intervencions, en Denver poc a poc va deixar enrere les seqüel·les i es va recuperar.

Però la preocupació dels propietaris d’animals va en augment. En els darrers temps s’han fet cada cop més habituals els avisos. Aquest mateix 2022, cap al mes de març, des de diversos comptes d’Instagram també es feien ressò que s’havien trobat en un parc ubicat a la Maurina, a tocar de l’avinguda 22 de Juliol, menjar amb verí i claus, i que almenys quatre gossos havien resultat ferits.

Els propietaris demanen posar fre a aquestes accions no només incíviques sinó que posen en perill la vida d’ésser vius. Malgrat tot, és difícil de controlar ja que es tracta de l’obra d’algun veí a títol individual i si no s’agafa en plena acció resulta molt complicat que la Policia Municipal el pugui localitzar i detenir. Per això es demana la col·laboració de la ciutadania, que si veu o detecta algun acte sospitós es faci un vídeo o una fotografia, per així poder tenir una base en què investigar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 17, 2022 | 16:49
    Ricard octubre 17, 2022 | 16:49
    Per això es demana la col·laboració de la ciutadania, que si veu o detecta algun acte d'incivisme caní es faci un vídeo o una fotografia, per així poder tenir una base en què investigar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa