MónTerrassa
Alerta per un gos enverinat en un parc de Terrassa
  • CA

Un gos va resultar greument ferit després de ser enverinat en un parc de Terrassa. En Denver és un pastor alemany de sis mesos i mig que va tenir la mala sort d’ingerir un crostó de pa que havia estat abandonat expressament en una zona de gespa, ubicat a tocar del carrer Antoni Bros, al darrere del camp d’hoquei Martí Colomer, al barri de Zona Esportiva-Poble Nou. Això va succeir el passat dia 5 de març al matí. El seu propietari, en Manel, ha explicat a Món Terrassa, que l’animal va trobar els trossos de menjar amagats darrera d’un dels arbres. Això va fer que ell no s’adonés que hi eren i en un “descuit”, en Denver se’ls va menjar. La reacció va tenir lloc al cap d’unes hores, ja a la tarda: “En Denver va començar a vomitar. Es trobava molt malament i el vam dur ràpid al veterinari”.

Però van passar uns dies i el gos no millorava. Continuava apàtic, sense esma. Per això, el dia 9 de març el van tornar a portar al veterinari altre cop. Allà, el doctor va decidir que en Denver havia de quedar-se ingressat. Van ser tres nits hospitalitzat amb antibiòtics per combatre el verí, que l’havia deixat molt dèbil. En Manel subratlla que tant bon punt van saber que el gos havia estat enverinat es va procedir a interposar denúncia al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i també es va posar en coneixement de l’Ajuntament de Terrassa, amb una instància en què es reclamava incrementar la vigilància per part de la Policia Municipal de Terrassa. “La resposta que ens van donar va ser que si trobàvem la persona que posava els trossos de menjar enverinat que truquéssim el 112”, lamenta. Per això demana als altres propietaris de gossos que estiguin alerta, que vigilin què es posen a la boca els animals i que si veuen algun individu amb actitud sospitosa o deixant menjar a terra, que avisin la policia.

Alarma a la Maurina

Aquest dilluns, dia 11 d’abril i un mes després, en Denver ja es troba una mica millor, gràcies al tractament realitzat però les seqüel·les per la ingesta del menjar contaminat no han desaparegut del tot. “Ha estat a dieta fins fa uns dies i malgrat que ja es troba en més bones condicions encara no està recuperat del tot, ja que algunes de les defecacions les fa malament”, diu.

No es tracta de l’únic animal que ha estat víctima d’aquests paranys. Justament, la setmana passada, des de diversos comptes d’Instagram també es feia ressò que s’havien trobat en un parc ubicat a la Maurina, a tocar de l’avinguda 22 de Juliol, menjar amb verí i claus, i que almenys quatre gossos havien resultat ferits. L’alarma entre els propietaris és molta i es demana posar fre a aquestes accions no només incíviques sinó que posen en perill la vida d’ésser vius:

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 11, 2022 | 17:03
    Ricard abril 11, 2022 | 17:03
    Cal posar fre a l'incivisme, començant pels amos que deixen els gossos per parterres i parcs, i acabant amb els indignats. Si això passa ja no hi haurà enverinaments, i la concòrdia regnarà a l'espai de TOTS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa