MónTerrassa
Mútua Terrassa incorporarà la cirurgia robòtica d’última generació
  • CA

Mútua de Terrassa, mutualitat de previsió social, ha celebrat l’Assemblea General Ordinària. S’han fet públiques xifres, s’han aprovat comptes de 2021 i s’han explicat les dades més actuals.

Mutualitat de Previsió Social

L’activitat asseguradora s’ha caracteritzat per un creixement de les assegurances de salut en un 3% per un lleuger creixement de la xifra de primes meritades totals i uns resultats tècnics i no tècnics molt superiors als dels darrers exercicis. Ha permès incrementar el patrimoni net i l’assoliment d’unes ràtios de solvència superiors al 500%. La sinistralitat s’ha situat a nivells propers als anteriors a la pandèmia.

Fundació Assistencial de Mútua de Terrassa

Les llistes d’espera s’han situat per sota de la mitjana de Catalunya. Una gran part de l’activitat quirúrgica ja es va reprendre l’abril de 2020, durant la primera onada de la pandèmia i quan la majoria de quiròfans de tot el territori encara romanien tancats. Les neoplàsiques es resolen amb poc més d’una setmana.

Pel que fa proves diagnòstiques, totes les que es realitzen se situen per sota de la resta de Catalunya, excepte les que es duen a terme com a centre d’alta especialització i referent al territori. Es tracta de les gastroscòpies i colonoscòpies, les quals són proves d’alta complexitat i precisió. I quant a les visites a l’especialista, també se situa per sota de la mitjana catalana en gairebé totes les especialitats. L’espera per a les consultes de Traumatologia és gairebé dos mesos inferior a la mitjana de Catalunya, mentre que per a altres especialitats són 10 dies d’espera per sota de la resta del territori.

Robòtica d’última generació a l’àmbit Quirúrgic

L’HUMT incorporarà properament la cirurgia robòtica d’última generació en l’àmbit de la Cirurgia General, la Cirurgia Toràcica, la Ginecologia i la Urologia. Es tracta de tecnologia que incideix en l’augment de la capacitat tècnica dels cirurgians i té els avantatges de la cirurgia mínimament invasiva. Es tracta d’una robòtica modular que incrementa la versatilitat, optimitza l’ergonomia del cirurgià i la seva comunicació visual i auditiva amb l’equip quirúrgic. La nova robòtica permet realitzar procediments híbrids i d’alta complexitat i ofereix la possibilitat d’intel·ligència artificial amb anàlisi de vídeos.

Fundació Vallparadís

La Fundació Vallparadís consolida la seva aposta per convertir els centres que gestiona en espais lliures de contencions. En els tres àmbits on actua: gent gran, persones amb discapacitat intel·lectual i salut mental, ja ha obtingut la certificació oficial
com a centre sense subjeccions -Norma Libera Care i Norma Libera Dignos- per a dos dels seus centres. Gestiona un total de 23 centres.
per cuidar íntegrament a les persones que hi viuen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa