MónTerrassa
Més del 12% dels tests realitzats a Terrassa son positius per Covid 
  • CA

Al llarg d’aquesta última setmana, s’han realitzat més de 2.600 tests per detectar la Covid-19 a Terrassa, concretament 2.617 proves entre PCRs i tests d’antígens, dels quals un 12,6% han tingut un resultat positius, segons dades de l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 30 de maig de 2022. Això es tradueix en que s’han detectat 331 nous contagis aquesta darrera setmana.

Aquest 12,6% representa la taxa de positivitat, indicador que calcula el nombre de casos positius sobre el total de proves fetes. La taxa es manté estable i no redueix respecte la setmana anterior, mentre que respecte fa dues setmanes s’ha reduït en més d’un 3%.

Del total de casos positius, un 55,21% son dones i un 44,79% son homes. La mitjana d’edat dels nous contagis augmenta lleugerament i se situa als 55,58 anys.

Menys de 100 nous contagis

El nombre de nous contagis disminueix considerablement respecte la setmana passada. Mentre que actualment s’han detectat 331 nous positius, set dies abans se n’havien registrat 462. És a dir, 131 nous contagis més.

Diàriament, aquest última setmana s’han detectat 48 nous contagis cada dia. En total, més de 78.000 terrassencs i terrassenques ja han passat la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia.

Els risc de rebrot també pateix una forta caiguda aquesta setmana, reduint-se en més de 120 punts. La setmana passada es trobava a 390 punts, mentre que actualment està a 267. La velocitat de transmissió (Rt) -indicador que mesura la mitjana de persones que un infectat pot contagiar en un cert període de temps- també continua disminuint a bon ritme. Actualment es troba a 0,81, mentre que la setmana passada estava a 0,89. Amb la xifra per sota d’1, significa que l’epidèmia disminueix.

El nombre d’ingressos es manté al voltant de la trentena

Pel que fa els pacients ingressats pel virus als centres hospitalaris, augmenta en un pacient respecte la setmana anterior, passant de 32 pacients a 33. Tot i que augmenta, aquesta pujada és molt lleugera, i el nombre de pacients es manté a la mateixa línia que fa unes setmanes, al voltant de la trentena. En quant a les defuncions, aquesta última setmana s’ha detectat una nova mort pel virus, el que augmenta el nombre de morts des de l’inici de la pandèmia a 696.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa