MónTerrassa
Un estudi d’activació de pacients crònics, premi Infermeria MútuaTerrassa
  • CA

Un estudi sobre l’estratègia infermera per assessorar i activar pacients crònics a l’atenció primària, de Cibeles Moreno Chico, ha rebut el el XXVII premi d’Infermeria de MútuaTerrassa, lliurat avui 12 de maig, Dia Internacional de les Infermeres. Es tracta d’un certamen anual que se celebra cada 12 de maig que té per objectiu donar visibilitat a la recerca en les cures infermeres des dels diferents àmbits assistencials dins la pròpia organització i impulsar la recerca.

El lliurament dels premis ha anat a càrrec d’Esteve Picola, director general de l’entitat, Yolanda Cuesta, gerent de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa i Ramon Ramells, gerent de l’Àmbit de Servei Sociosanitari. L’edició d’enguany ha aconseguit aplegar un total de 35 treballs.

El primer premi ha recaigut en el treball “Eficàcia d’una intervenció infermera de “Health Coaching” sobre l’activació de persones amb una o més malalties cròniques visitades a l’Atenció Primària”, obra de Cibeles Moreno Chico, doctora infermeria MT/Unitat Funcional de Crònics del CAP Rambla. L’estudi ha consistit en l’ús del Health Coaching com una estratègia infermera d’assessorament holístic i individualitzat, dirigida a augmentar l’activació dels pacients crònics visitats a Atenció Primària. Els autors han pogut constatar amb aquest treball que l’activació del pacient augmenta el grau de responsabilitat i competència que la persona assoleix en el seu procés d’autocura.

El segon guardó ha recaigut en l’estudi “Prevalença i factors de risc associats a l’ansietat i la depressió durant l’embaràs i el post-part”.

Beques d’Intensificació de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa

En el marc de l’acte també s’ha dut a terme l’entrega de les dues Beques d’Intensificació de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa dirigides a infermeres de l’entitat. En aquest sentit, ambdós premis s’han atorgat a treballs del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUMT. El primer ha recaigut en Núria Alonso Carril pel seu projecte “Educació terapèutica online en persones amb diabetis tipus 1 i control metabòlic subòptim: assaig clínic aleatoritzat” i el segon en Montserrat Ibarra Rubio pel seu treball “Qualitat de la dieta, estat nutricional i sarcopènia en pacients celíacs amb persistència d’atròfia vellositària”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa