MónTerrassa
Desenes de persones exigeixen una gestió 100% pública del CAP Can Roca

La lluita per la gestió pública pel CAP Can Roca continua. Desenes de persones d’Associacions veïnals del districte 6 de Terrassa, de la FAVT, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública (Marea Blanca) i el Comité d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) s’han concentrat aquest matí al Raval de Montserrat per defensar la moció que es presenta al ple municipal d’avui 30 de juny, per tal de que el CAP Can Roca sigui gestionat pel CST, sense Mútua.

Les entitats exigeixen una gestió 100% pública del CAP Can Roca, no una gestió mixta entre Mútua de Terrassa i el CST. “I per quin motiu la gestió es vol fer mixta i no només per Mútua de Terrassa? Perquè la gestió de l’atenció primària és deficitària, i el que dóna realment diners dins l’atenció sanitària són les altes hospitalàries”, han exposat en un comunicat. Apunten que aquesta gestió mixta “perjudicarà als usuaris agreujant les llistes d’espera, significarà problemes burocràtics i administratius, i de diferències en el funcionament dels dos operadors, provocant un pitjor servei per als ciutadans i ciutadanes”.

Concentració per una gestió 100% pública del CAP Can Roca | Laura Gómez

Així mateix, denuncien que els endarreriments continuats per posar en marxa el CAP Can Roca estan perjudicant als pacients de la ciutat “que veuen com un equipament tant necessari i primordial no s’obre pels interessos”. Amb crits de “sanitat, pública i de qualitat”, els manifestants han expressat davant de l’atri de l’Ajuntament que “és un camí que no serà curt ni fàcil, però estem disposats a recorre’l”.

Un “maltractament sanitari” a Terrassa

“Els reptes que tenim per endavant a la sanitat de Terrassa són molts, com per exemple la construcció d’un nou CAP Nord i un necessari CUAP, continuarem deixant que segueixi aquest maltractament sanitari que pateix Terrassa des de sempre?”, han qüestionat. “Potser és hora d’aixecar-nos i de dir prou, ens hi juguen la salut, ens hi juguem la vida. Demanem que es busquin solucions ja, que funcioni el CAP de Can Roca gestionat pel CST ja”, han conclòs.

Concentració per una gestió 100% pública del CAP Can Roca | Laura Gómez

Una moció per denunciar la gestió mixta del CAP Can Roca

La moció que es presenta al ple municipal proposa els següents acords:

  1. 1. Que es manifesti el ple suport de l’Ajuntament de Terrassa al model de gestió sanitària vigent a la nostra ciutat, que és el d’OSIs (organitzacions sanitàries integrals)
  2. 2. Que, en conseqüència amb el punt anterior, es mostri el rebuig de l’Ajuntament a la proposta del CatSalut de la gestió mixta (primària al CST i derivacions hospitalàries a Mútua de Terrassa), màxim quan hi ha un exemple d’aquest model en el CAP Sant Genís de Rubí (amb els mateixos operadors), model que és rebutjat tant per pacients com per professionals pel seu mal funcionament.
  3. 3. Que l’Ajuntament es reafirmi en què, donades les dades aportades (llistes d’espera, OSI, etc.) no hi ha CAP motiu assistencial com perquè el CST no pugui assumir les derivacions hospitalàries d’aquest CAP.
  4. 4. Que s’insti al CatSalut a explicar quins motius reals han conduït a defensar aquesta solució mixta de gestió.
  5. 5. Que l’Ajuntament defensa una gestió pública de la Sanitat al seu territori, i que exigeixi del CatSalut el compliment de la normativa de l’Administració en el fet d’haver de concursar tots aquells serveis que no s’adjudiquin a un mitjà propi de la Generalitat (com ho és el Consorci Sanitari de Terrassa).
  6. 6. Que l’Ajuntament es comprometi a supervisar el procés d’ajudicació i a oposar-se (si cal arribant als tribunals) si detecta qualsevol irregularitat administrativa en el procés d’ajudicació de serveis sanitaris a qualsevol proveïdor de titularitat privada.
  7. 7. Que doni trasllat d’aquests acords al CST, a Mútua de Terrassa i a la Conselleria de Salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa