MónTerrassa
La Cursa i Passejada pel Parkinson donaran un impuls a la nova seu d’AVAN

La sisena edició de la Cursa i Passejada pel Parkinson donaran un impuls a la nova seu d’AVAN. Aquest és l’objectiu proposat aquest any per a l’Associació Vallès Amics de la Neurologia que ha presentat l’esdeveniment esportiu i solidari que tindrà lloc el diumenge dia 16 d’abril. S’iniciarà a les deu del matí, amb sortida i arribada des de la plaça de la Cultura de Terrassa.

Com ha passat en les anteriors edicions, l’entitat ofereix la possibilitat de fer el recorregut a peu o corrent. Per aquells que estiguin en més bona forma, poden córrer els 5 quilòmetres pels carrers del barri de la Zona Olímpica, mentre que els que vulguin prendre-s’ho amb més calma, per necessitat o voluntat, poden caminar els 2,5 quilòmetres previstos.

Un donatiu de 9 euros per a la seu d’AVAN

L’acte de presentació de la cursa d’Avan Amics Neurologia va comptar amb la regidora Salut, Mónica Polo, la directora general de l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), Anna Soler, i Pepe Pérez, cocreador de l’esdeveniment. Tots ells van explicar el funcionament i l’organització de l’esdeveniment. Les inscripcions per participar-hi consten d’un donatiu de 9 euros, que es destinaran a l’atenció de les persones amb Parkison però, enguany, de manera especial, també aniran destinats al finançament de la nova seu d’AVAN a Terrassa.

Aquest és doncs una de les moltes activitats que la fundació està organitzant amb l’objectiu de poder recaptar fons per fer realitat el futur centre d’atenció integral per a persones amb malalties neurològiques. AVAN ofereix atenció integral a persones amb Parkinson i altres malalties neurològiques a Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Rubí i Castellar del Vallès des de fa 25 anys. A la nostra ciutat, després d’anys fent servei des del Centre Cívic Avel·lí Estrenjer es va decidir fer un pas més i tenir una seu més àmplia i que pogués donar servei a totes les famílies i malalts que ho necessiten. Es calcula que amb el nou equipament es podrà arribar a les 500 famílies.

Així va néixer l’opció de fer-se càrrec l’any 2021, i gràcies a una cessió de l’Ajuntament de Terrassa, d’una antiga fàbrica industrial que es troba ubicada a la nau Pont, Aurell i Armengol, al carrer Sant Francesc 71. Amb un pressupost de rehabilitació que s’enfila als 2,5 milions d’euros, l’entitat ha engegat campanyes de micromecenatge per aconseguir-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa