MónTerrassa
Salut obre cites per a terceres dosis a persones de 40 a 49 anys
  • CA

El Departament de Salut ha obert la convocatòria per demanar cita per terceres dosis a persones d’entre 40 a 49 anys. Així ho ha fet oficial aquest dimecres, 29 de desembre, en què subratlla que ja es pot demanar hora per rebre el vaccí de reforç. Des de la setmana passada, ja ho podien fer tots els majors de 50 anys, o aquelles persones que haguessin estat vacunades amb dues dosis d’Astrazeneca. En tots els casos, s’està vacunant amb Moderna.

Des de Salut subratllen la importància que aquest col·lectiu es posi la tercera vacuna, ja que ajudarà a aturar l’expansió de la variant òmicron, que suposa ja el 100% de nous contagis, i que tot i que és més lleu, és molt més transmissible. “La incidència ha pujat de forma vertiginosa, sobretot en el grup de 20 a 29 anys”, han lamentat des del Departament, un col·lectiu que és qui menys ha decidit posar-se la vacuna. S’insta doncs a demanar cita tant aquelles persones que encara no s’han decidit a vaccinar-se com als majors de 40 anys per rebre la tercera dosi.

Per aquelles persones que dubten sobre l’eficàcia o la necessitat de la vacuna, la investigadora de la Universitat Politècnica de Catalunya Clara Prats ha explicat que, amb base a dades de Salut, s’han evitat 400.000 casos des del gener així com 80.000 nous ingressos a planta. Això significa que els vaccins han servit per evitar mig milió de dies d’ingrés, el que hagués col·lapsat els hospitals. S’ha evitat també l’ingrés de 13.500 persones a les UCI. L’ocupació actual de les UCI arribaria a 1.500 pacients, mentre que actualment està en 400. Quant a les defuncions, Salut calcula que s’han evitat entre 7.500 i 10.000 defuncions directes per Covid.

A Terrassa, recordem que per a majors de 12 anys, els punts de vacunació habilitats són quatre:

TerrassaCAP Terrassa EstC/Ciudad Real, 3108227
TerrassaCentre Cívic Montserrat RoigAvinguda de Barcelona, 18008222
TerrassaHospital de TerrassaCrta Torrebonica s/n08227
TerrassaMútua TerrassaCarrer Del Castell, 2508221

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa