MónTerrassa
Salut Mental Terrassa organitza dues activitats solidàries per La Marató
  • CA

L’entitat Salut Mental Terrassa (SMT) participarà a La Marató de TV3 amb dues activitats solidàries. Enguany està dedicada a la salut mental -situacions de salut que afecten una de quatre persones en algun moment de la vida, amb l’impacte que comporta a nivell social, sanitari i de qualitat de vida-, i l’entitat es vol implicar d’una forma activa a recaptar fons per aquest projecte solidari amb una rifa, un berenar solidari, i una paradeta per vendre sabons. Tots els diners que es recaptin en aquestes activitats aniran destinats a La Marató de TV3, que se celebrarà el proper 19 de desembre.

La primera activitat tindrà lloc aquest dissabte 11 de desembre i estarà adreçada als socis i sòcies coincidint amb la Festa de Nadal anual. En aquesta trobada hi haurà una rifa i un berenar solidaris, així com l’actuació d’un grup musical format per persones sòcies, treballadores i voluntàries. La segona activitat per recaptar fons tindrà lloc el divendres 17 de desembre, amb una paradeta de Salut Mental Terrassa al pati del CAP Sant Llàtzer per vendre-hi sabons de glicerina artesanals. Es tracta d’uns sabons elaborats per persones que participen en els tallers d’acompanyament a la comunitat, les famílies i les professionals de l’entitat.

Salut Mental Terrassa

Salut Mental Terrassa compta amb gairebé tres dècades d’història. Es va crear el 1993 i va néixer quan un grup de familiars i professionals de la salut mental es van unir per oferir suport i informació, així com per lluitar per una major integració i inclusió de les persones amb un diagnòstic de salut mental i de les seves famílies. El seu objectiu també és combatre situacions d’estigmatització i de discriminació social en casos vinculats, per exemple, a la depressió, l’ansietat, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia, els trastorns obsessius compulsius i trastorns de la conducta alimentària o addiccions, entre d’altres.

Des d’aleshores, entre d’altres accions, l’entitat col·labora de forma proactiva amb accions de difusió i sensibilització vers la salut mental, ofereix atenció psicològica individualitzada, organitza grups terapèutics de suport, treballa eines per facilitar la convivència en l’entorn familiar, du a terme activitats de lleure (com ara teatre, sortides i tai-txi), organitza un grup de suport per a cuidadors no professionals, i acull programes de pràctiques per a alumnes de l’Institut Montserrat Roig, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional (EUIT).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa