Salut fa una crida a quedar-se a casa teletreballant després de Setmana Santa

La consellera reclama reduir al màxim la interacció social i complir totes les mesures

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet aquest diumenge una crida a la ciutadania perquè es quedi a casa teletreballant després de Setmana Santa: “Hauria de ser una autoexigència”. “Hem de reduir al màxim les interaccions socials, fer teletreball, que no tornem de cop i volta a fer-ho tot de cop perquè això és un impacte en l’epidèmia i està les nostres mans poder-lo impedir en un moment que estem en creixement, que no és intens”. Les declaracions de Vergés reforcen la crida que ja va fer ahir dissabte el secretari general de Salut, Marc Ramentol, en el mateix sentit d’ampliar el teletreball, però garantint la mobilitat lligada al retorn a l’escola després de les vacances. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha dit que el Prociat es reunirà demà i que l’aposta és per no tocar mesures i en cas de fer-ho s’aplicarà el que consideri Salut.

Vergés, que ha visitat un punt de vacunació del Raval de Barcelona, ha tornat a dir que no vol especular amb les mesures. “No s’ha de dir el futurible, sinó el que s’ha de fer avui, que és reduir interaccions socials tant com puguem: cuidar el sistema de salut i controlar aquesta pandèmia està en mans de tothom”.

La vacunació, que avui ha superat el milió de persones vacunades amb primera dosi, s’accelerarà aquesta setmana que ve, ha dit Vergés. Es podrà completar la vacunació de persones de més de 80 anys i passar al grup de 79 cap avall. De les 168.000 vacunes que van arribar d’AstraZeneca divendres, queden 4.000 cites per donar. Vergés ha fet una crida a que la gent entre 60 i 65 anys demani cita. “No volem tenir les dosis guardades, el millor lloc és tenir-les administrades”, ha afegit.

Vergés ha elogiat la feina dels sanitaris i ha dit que el millor agraïment que se li pot fer és “evitar els contagis” sense sortir de la bombolla de convivència i si es fa extremant totes les precaucions.

Nou comentari