MónTerrassa
Salut i Ajuntament acorden posar fil a l’agulla al primer CUAP de Terrassa
  • CA

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Terrassa han fet oficial l’acord per posar fil a l’agulla per construir el primer CUAP a la nostra ciutat. L’alcalde Jordi Ballart i la secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budó, ho han anunciat aquest dimecres, dia 23, en la visita d’obres del futur CAP Can Roca, que està previst que s’inauguri en els pròxims mesos. El Centre d’Urgència d’Atenció Primària serviria per descongestionar els dos centres hospitalaris de la ciutat, Hospital de Terrassa i Hospital Universitari Mútua Terrassa, ja que estaria destinat a donar servei a tots aquells pacients amb urgències de mitjana o baixa intensitat.

La decisió ja està presa i acordada. Ara mateix s’estan fent les anàlisis tècniques per trobar la millor ubicació per al futur equipament. És una notícia molt important i esperada, perquè malgrat que Terrassa és la tercera ciutat més gran en població de Catalunya, no teníem encara cap CUAP”, ha explicat l’alcalde. Sobre la taula hi ha diverses opcions, fins i tot, no es descarta que el CUAP pugui anar al mateix lloc que s’ubiqui el nou CAP Nord -el qual també se li està buscant nou terreny després que l’actual tothom coincideixi que s’ha fet petit-. “Estem treballant amb Salut per millorar entre tots l’atenció sanitària a Terrassa“, ha volgut recalcar Ballart. Del mateix parer s’ha mostrat Budó que ha reconegut la mancança d’un equipament d’aquestes característiques ala cocapital vallesana. “És una necessitat i per això els arquitectes i tècnics ja hi estan treballant”, ha subratllat.

Per la seva banda, la gerent de la Regió Metropolitana Nord, Anna Aran, ha reafirmat que amb el futur CUAP també es vol posar remei als problemes de mobilitat i congestió dels dos grans centres hospitalaris, però també les visites als metges de guàrdia dels CAP que donen cobertura a Terrassa i municipis del voltant. “Volem que sigui el lloc de referència per a la ciutadania en els casos d’urgències de mitjana i baixa intensitat“, i en aquest sentit també evitar desplaçaments innecessaris. Per ara però, es desconeix ubicació, lloc i calendari d’aquest Centre d’Urgències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa