Rull: “10,5 anys de presó per no autoritzar atracar el “Piolín”: aquest és el judici just”
Rull, present en l'acte de Lledoners de reingrés dels presos polítics

Rull, present en l’acte de Lledoners de reingrés dels presos polítics | Cristóbal Castro

Josep Rull: “10,5 anys de presó per no autoritzar atracar el “Piolín” a Palamós i cedir un local de votació per l’1O: aquest és el “judici just” per a una Fiscal General que avala sotmetre’ns a un programa de tractament per canviar les nostres idees.” La piulada del conseller terrassenc empresonat a Lledoners ha estat contundent. És la resposta a la La Fiscal General de l’Estatm que diu que el judici del procés va ser un exemple de “normalitat institucional” i “legalitat”.

La Fiscal General de l’Estat, l’exministra socialista Dolores Delgado, va assegurar durant l’acte d’obertura de l’any judicial, presidit per Felip VI, que el judici als líders independentistes va ser “un procés penal d’especial transcendència a tots els nivells” on els diversos operadors jurídics implicats “han donat un exemple de normalitat institucional i compromís amb el deure i la legalitat”. Delgado va defensar que la Fiscalia és una institució “pròxima” als ciutadans i “un puntal decisiu en la defensa de la legalitat i de l’estat democràtic i de dret”.

“La vocació pel servei públic ha estat el que va animar la tasca dels fiscals durant el 2019”, ha afirmat. Delgado, que ha repassat algunes de les actuacions de la Fiscalia durant el passat curs, ha destacat que el judici als líders independentistes es va celebrar amb “la garantia” addicional de la “publicitat reforçada” pel fet que es va retransmetre “en streaming” a través de la televisió i la ràdio. Va recordar que la sentència “va considerar els fets jutjats com a constitutius d’un delicte de sedició i d’un delicte agreujat de malversació de diners públics” i va concloure que s’havien comès “en concurs medial” de manera que la malversació es va considerar el mitjà “per cometre la sedició”. “Culmina així un procés penal d’especial transcendència a tots els nivells, on els diferents operadors jurídics implicats han donat exemple de normalitat institucional i compromís amb el deure i la legalitat”, ha conclòs.

Nou comentari