MónTerrassa
Rodalies de Renfe continua amb problemes greus
  • CA

El servei de Rodalies de Renfe continua amb problemes greus, per culpa de la vaga de maquinistes convocada pel sindicat Semaf. Usuaris egarencs han explicat a Món Terrassa que la situació és igual o pitjor que ahir a les estacions de la capital del Vallès Occidental. Els horaris no es compleixen i els tren van amb retard, el que provoca que molta gent arribi tard al centre de treball o educatiu o a fer les seves activitats. Altres terrassencs han dit que els Ferrocarrils de la Generalitat a primeres hores semblaven més atapeïts del normal, el que podria indicar que moltes persones, coneixedores del problema, han optat per un canvi tot i que potser no és el transport més ràpid.

La companyia denuncia l’incompliment dels serveis mínims

Fonts de la companyia Renfe atribueixen les irregularitats, com ja van fer en la jornada d’ahir, a “l’incompliment” de serveis mínims per part d’un grup de maquinistes. La vaga s’estendrà, com tot sembla indicar si no hi ha un acord -poc previsible ara mateix- també als dies 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre, coincidint amb un pont dels més llargs de l’any. El parer del sindicat s’allunya del de l’empresa. I, en aquest sentit, defensa que els treballadors que van rebre la carta de serveis mínims sí que van anar a treballar durant la primera jornada. Les xifres mostren que el dijous van cancel·lar 417 trens i es van tancar estacions com les de Sants i Terrassa Est, per culpa de les aglomeracions a les andanes, el que generava un cert perill de caure a les vies. Ahir, usuaris de l’estació del Nord de la ciutat egarenca explicaven a aquest mitjà que els torns d’entrada estaven oberts, i es queixaven de manca d’informació per part de la companyia.

Avui el caos continua, i en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, la directora de Rodalies a Catalunya, Maite Castillo, ha apel·lat a la “responsabilitat” dels maquinistes per tal de revertir la situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa