El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha anunciat que les mesures Covid actualment vigents queden prorrogades fins al proper 9 d’abril, mentre s’introdueix una modificació pel que fa a reunions, limitant als convivents les reunions que es poden fer en espais privats. Ramentol ha advertit que el departament té “dues alertes sobre la taula” pel que fa a l’evolució de l’epidèmia a Catalunya.

“La primera ve derivada de l’augment de moblitat del darrer cap de setmana, amb valors propers a finals d’estiu de l’any passat. El risc no rau en el desplaçament en ell mateix sinó en la possibilitat que aquest agument de mobilitat vagi acompanyat per un agument de trobades entre bombolles de conviviència”, ha advertit Ramentol. L’altra situació preocupant és la “marcada dificultat en les xifres de persones ingressades a les UCI”.

Una de les novetats en el paquet de mesures l’ha comunicat el conseller de l’interior, Miquel Sàmper. El conseller ha dit que a partir del dia 26 de març hi ha una modificació pel que fa a reunions o trobades de caràcter social. “Es limiten a 6 persones en espais públics i a 4 en espais públics tancats i en espais privats s’han de limitar als convivents”, ha dit el conseller.

Durant la roda de premsa per anunciar la pròrroga de les mesures, Ramentol s’ha referit a algunes incidències per programar cites per vacunar-se amb AstraZeneca en les darreres 24 hores. Ramentol ha tret ferro al fet que hi hagi persones que hagin aconseguit cita inscrivint-se en un web sense haver rebut un SMS abans per part de Salut. El secretari general ha dit que el factor de risc de patir una infecció greu és l’edat i que l’edat mitjana de les persones a les UCI és de 63, per això mateix ha reiterat que independentment d’haver rebut un SMS si es forma part d’aquest grup d’edat, entre 60 i 65, s’està en risc. Ramentol ha celebrat l’interès que ha generat l’obertura de la vacunació amb AstraZeneca, fet que confirma que la polèmica que hi ha hagut pels casos de trombosi no tindrà efectes negatius.

Nou comentari