MónTerrassa
La Residència de Sant Pere Nord haurà d’esperar un any més

La residència de Sant Pere Nord haurà d’esperar un any més. Enlloc de la obertura inicial prevista el 2025, serà finalment el 2026. La bona notícia però és que aquesta primavera de 2023 sortirà la licitació de la redacció del futur equipament. Així que sembla que ara sí que la seva construcció és més a prop. Aquest ha estat l’anunci del conseller del Departament de Drets Socials, Carles Campuzano, en la seva visita a Terrassa, on ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i ha participat en la inauguració de les Llars de Torre-sana de la Fundació Prodis.

Campuzano ha reafirmat el compromís que l’anterior consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ja va fer ara fa un any amb la ciutat: la creació d’una nova residència per a persones grans al barri nord de la ciutat. Aleshores es va afirmar que la construcció, en un solar de titularitat municipal, estava prevista que s’iniciés aquest 2023, amb un termini de dos anys fins a ser una realitat.

Tot el procés burocràtic s’ha endarrerit i ha fet que encara ara no s’hagi redactat el projecte arquitectònic. I això que els diners ja estan pressupostats, 9,8 milions d’euros, un impuls que ha estat donat gràcies als fons Next Generation. El nou conseller ha recalcat que ara sí, que en els pròxims mesos es licitarà la redacció del projecte i la maquinària començarà a rodar.

90 places públiques i un 70% de dormitoris individuals

La residència tindrà 90 places públiques mentre que el centre de dia oferirà 20 places públiques. No és la solució definitiva, ja que la llista d’espera és a hores d’ara de més de 500 persones, però sí que seria un primer pas. L’espai es dividirà en unitats de convivència d’entre 16 i 20 persones, que disposaran d’espais independents (un mínim del 70% dels dormitoris seran individuals) per preservar el dret de la persona a la privacitat i intimitat, així com per afavorir la reducció de patògens.

Cada mòdul disposarà també d’espais comuns (cuina-office, menjador, sala d’estar i sortida a espais exteriors) que promoguin la interacció social, facilitin les trobades i la comunicació entre persones i fomentin la vida autònoma amb tasques quotidianes (cuinar, posar la rentadora, planxar…) que permetin a les persones residents mantenir certes rutines.

També tindran espais d’atenció especialitzada com sales d’estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents que es puguin segmentar per donar diferents usos segons les necessitats, i espais exteriors com elements socialitzadors i terapèutics, amb racons per diferents usos que afavoreixin la vida activa i saludable i fomentin la independència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa