MónTerrassa
Rescatat l’espeleòleg accidentat a l’Avenc de l’Esquerrà, a Olesa de Bonesvalls
Rescat de l'espeleòleg
Rescat de l’espeleòleg | Bombers

!--akiadsense-->

Al voltant de mitjanit, els operatius de rescat han pogut extreure l’espeleòleg accidentat de l’interior de l’Avenc de l’Esquerrà, Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès). L’home de 48 anys, que ha patit una fractura oberta a la cama en caure des d’una alçada d’uns 2 metres mentre feia l’avenc amb tres persones més, ha estat evacuat a l’hospital Mútua de Terrassa amb ambulància.

El rescat ha tingut una gran dificultat, ja que el ferit es trobava a uns a uns 150 metres de fondària. Els operatius del GRAE (Grup d’Actuacions Especials) junt amb personal mèdic del Grup de Rescat i Intervenció del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i el suport de Bombers de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra han hagut de fer grups de treball al llarg del recorregut fins on es trobava l’accidentat per poder-lo evacuar de forma segura. Assistint el ferit en tot moment, han muntat instal·lacions al llarg de l’avenc i, mitjançant contrapesos, han anat superant tot el tram fins a poder-lo extreure finalment a l’exterior.

El dispositiu ha estat format per 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat amb GRAE, Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) i Grup de Suport Logístic (GROS); personal mèdic del SEM; efectius de Bombers de Barcelona (dues dotacions i una ambulància); efectius de la Unitat d’Intervenció en Muntanya i de la Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra i voluntaris del Grup d’Espeleosocors de la Federació Catalana d’Espeleologia.

Rescatat un espeleoleg a Olesa de Bonesvalls
Rescatat un espeleoleg a Olesa de Bonesvalls | Xavi Hurtado

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa