MónTerrassa
La gestió del CAAD, un pas més a prop de la regidora de Benestar Animal
  • CA

El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD) està un pas més a prop de ser gestionat per la regidora de Benestar Animal. El Govern municipal elevarà al Ple de setembre el nou reglament per a la gestió del centre, on es proposa que passi d’EcoEquip a la regidoria. “Després de molts anys d’espera i lluita, la regidora de Benestar Animal, de la mà d’entitats animalistes i treballadors del centre, governarà el CAAD”, ha afirmat el tinent d’alcalde Noel Duque a les xarxes socials, tot i que recorda que encara s’ha de votar.

“Terrassa és una ciutat pionera en aquest àmbit i té tot el sentit que el CAAD estigui gestionat per la regidoria de Benestar Animal, que es va crear específicament per la defensa i la protecció dels animals”, comunica Duque. En cas que s’aprovi el nou reglament, faltarà només un mes d’exposició pública per què entri en vigor. “Queda molt per fer, però aquesta és la primera part d’un canvi històric”, ha conclòs el tinent d’alcalde.

Destaca que és una carrera de fons en la qual l’Ajuntament hi està present activament. Per l’elaboració del nou reglament, han comptat amb el suport d’entitats, així com “treballadors del CAAD, comitès d’empresa, i totes les persones, entitats i grups polítics de la Comissió de Benestar Animal, que han pogut aportar la seva visió”.

Un nou reglament en defensa dels animals

El reglament parteix del reconeixement que els animals són éssers vius dotats de sensibilitat i drets reconeguts legalment. També defineix les missions de servei públic dirigides a la satisfacció de les necessitats dels animals domèstics, l’organització i funcionament dels serveis municipals, el règim de participació, voluntariat i col·laboracions, per tal d’assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals.

En el reglament s’estableixen les finalitats i objectius, tant del CAAD com de la regidoria de Benestar Animal. El primer és el deure de vetllar per la protecció dels animals i garantir que disposin de les condicions higienicosanitàries i del benestar adequades i necessàries. En segon lloc, ser un altaveu dels animals, per reclamar drets, dignitat i necessitats. També fomentar la cooperació i la participació del voluntariat; i reduir el nombre d’entrades i incrementar les sortides dels animals del CAAD.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa