MónTerrassa
Ràbia de la família d’en Faustino: “L’hem trobat en un lloc on Mossos havia dit que s’havia buscat”

Aquest divendres ha estat un dia trist per a la família de Faustino José Aranda. Després d’una setmana d’intensa recerca han pogut localitzar el veí de Can Tusell però, malauradament, sense vida. Han estat les mateixes filles, acompanyades de dues persones més, qui se l’han trobat. A pocs metres d’on cada dia s’ha estat muntant el dispositiu de sortida. Havia caigut per un barranc.

La seva filla Ana explica a Món Terrassa que aquest matí, el petit grup ha sortit a preparar la batuda convocada per a la tarda, on es demanava de nou la participació de la ciutadania. Normalment, el que fan és anar-hi abans per fer un cop d’ull a la zona a resseguir per elaborar-ne un petit croquis i marcar els punts possiblement conflictius, per no posar ningú en perill. Aquest divendres, havien pogut veure, per fi, les càmares de seguretat llargament demanades, i havien decidit que farien una passada a partir del punt exacte on es veia en Faustino per últim cop. “A la càmera surt com entra per un camí i ja no en torna a sortir. Així que tot i que representava que era una zona que ja s’havia mirat, hem decidit amb la meva germana i dues amigues que han estat sempre amb nosaltres anar-hi a mirar”, exposa Ana. I ha estat així com, després de resseguir un solar tot ple de tanques, han vist que apareixia a un camí dins del bosc. Pocs metres més enllà s’han trobat les seves sabatilles. I uns metres més endavant, un barranc on, malauradament, hi havia el cos d’en Faustino.

Les càmeres de seguretat, retard tot i ser clau

I aquí ve la ràbia. Perquè la família manifesta que Mossos els va assegurar que aquella zona s’havia ja mirat. “En el gran dispositiu de diumenge i dilluns que van venir Bombers, Mossos, i la unitat canina, se’ns va dir que s’havia fet de manera intensa una recerca al voltant de l’Hospital de 500 metres a la rodona. I que també s’havia fet una recerca de 500 metres a la rodona des de Mercavallès, el darrer punt on teníem constància que algú l’havia vist. Doncs justament, en un dels punts que ells tenien marcat que ja s’havia buscat, darrere de la fàbrica, l’hem trobat”, i subratllen: “Em vaig refiar del que em van dir. Vam decidir anar a altres zones perquè crèiem que aquesta ja estava totalment mirada. I resulta que no ha estat així. Alguna cosa grossa ha fallat”.

La família es mostra indignada en com s’ha gestionat tot plegat, des del primer minut en què va desaparèixer l’egarenc fins a la resolució final. Ràbia perquè asseguren que han hagut de ser ells qui dirigissin tot el dispositiu de recerca, “m’he sentit totalment desemparada, havent d’organitzar un dispositiu sense saber molt bé com es fa, perquè ells només van ser-hi dos dies i hem hagut de demanar ajuda a la ciutadania a través de xarxes socials. Després he hagut d’anar al darrere perquè es demanessin totes les càmares de seguretat. Entenc que a edificis privats es triga més però no entenc perquè fins avui no hem pogut veure les imatges de Mercavallès o de la gossera, que són d’ens públics. I estem molt enfadats perquè se’ns va jurar i perjurar que el lloc on avui l’hem trobat ja s’havia buscat a fons”.

Els crits d’auxili de l’Ana i de les persones que l’acompanyaven s’han sentit fins a la carretera, justament on aquells moments hi havia l’inspector de Mossos que estava al càrrec de la investigació demanant les cintes d’unes càmeres de seguretat ubicades en una de les empreses pròximes. Ha estat així com s’han donat totes les alarmes i han començat a arribar els agents, el forense i els tècnics. A hores d’ara, ja s’han endut el cos sense vida del Faustino per fer-li l’autòpsia, i la família ha estat avisada perquè comenci a fer els preparatius al tanatori, on s’espera que hi pugui ser a partir de diumenge. “Teníem esperances, clarament falses, que el trobaríem viu. Almenys he pogut trobar-lo com vaig prometre-li a la meva mare”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa