MónTerrassa
Tot el que t’agradaria saber sobre l’esclerosi múltiple i mai vas preguntar
  • CA

Dilluns, 22 de març, la Unitat d’Esclerosis Múltiple del servei de Neurologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) donarà el tret de sortida a la segona edició de la Jornada d’Actualització en Esclerosi Múltiple. Contempla un total de vuit sessions monogràfiques sobre aquesta malaltia coordinades pel Dr. Javier Sotoca, adjunt al servei i responsable de la unitat, i amb continguts específics dirigits als professionals de l’Atenció Primària, del servei d’Urgències així com als pacients i familiars.

En el cas de les sessions dirigides a l’Atenció Primària, es realitzaran de forma virtual i abordaran els següents temes: Covid 19, vacunes i nous tractaments, què sabem i com afrontar la progressió de la malaltia i una darrera part que esdevindrà una actualització dels coneixements del Comitè Europeu pel Tractament i la Recerca de l’Esclerosi Múltiple (ECTRIMS). Pel que fa a les sessions enfocades als professionals del servei d’Urgències, se celebraran presencialment a l’Edifici Docent de l’entitat i en aquest cas els conceptes inclosos en el programa són el maneig simptomàtic de l’Esclerosi Múltiple a Urgències i “Esclerosi Múltiple for Dummies” o tot el que t’agradaria saber sobre aquesta malaltia i mai vas preguntar o cercar.

Finalment, en el marc d’aquestes jornades d’actualització, des del servei de Neurologia de l’HUMT s’ha apostat també per incloure-hi sessions concebudes pels pacients i familiars donat que l’Esclerosi Múltiple és una malaltia amb gran reclam social i que requereix d’un acompanyament profund per part dels més propers. Amb l’objectiu de poder ajudar-los i aconsellar-los, s’han previst tres sessions -a la segona hi intervindrà el Dr. José Ma González de Echávarri, expert en Neuroprevenció de la Fundació Pascual Maragall i l’Institut de Recerca Mèdica de l’Hospital del Mar- mitjançant les quals es pretén aportar informació i resoldre dubtes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa