MónTerrassa
Què cal saber per autoritzar a un menor a viatjar fora de l’Estat espanyol?
  • CA
Es viatgi als EUA, Andorra o França, els menors en cas de no anar tutors legals sempre han de portar una autorització policial | ACN

!--akiadsense-->

Els Mossos d’Esquadra han engegat una campanya per conscienciar a les famílies sobre la necessitat d’autoritzar als seus menors si aquests tenen previst viatjar a l’estranger sense els seus tutors legals (ja sigui a països de la Unió Europea com de fora de l’Espai Schengen). En aquest sentit, el cos policial català recorda que els menors hauran de dur una autorització per escrit signada per qualsevol de les persones autoritzades, és a dir pares, progenitor o persona que tingui la seva custòdia.

Quina documentació cal aportar a la Comissaria?

1. Autorització degudament emplenada, la qual es pot trobar en aquest link https://mossos.gencat.cat/ca/detalls/Tramit/Autoritzacio-de-menors-a-viatjar-sols-a-lestranger?moda=1 (es pot descarregar en el link adjunt).

Caldria omplir-ho amb lletra clara, majúscula i entenedora.

2. DNI o passaport del menor (original i còpia)

3. DNI o passaport de la mare o pare o tutor legal del menor (original i còpia)

4. Llibre de família (original i còpia) o partida de naixement.

Per agilitzar el procés de tota aquesta gestió, cal que les persones portin les fotocòpies fetes de casa de tota aquesta documentació

Com i a on s’ha de sol·licitar?

Personalment a les comissaries de policia, ja que cal segellar el document. No cal la presència del menor. La persona sol·licitant ha de ser una de les autoritzades legalment. Cal aportar tota la documentació esmentada. Es pot sol·licitar en qualsevol moment (les comissaries són obertes les 24 hores del dia).

Per últim, recordar que aquest document té una validesa de 3 mesos a partir de la seva data d’expedició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa