MónTerrassa
Quatre espais públics més de Terrassa tindran xarxa wifi gratuïta

Quatre espais públics més de Terrassa tindran xarxa wifi gratuïta. Aquesta setmana, l’Ajuntament ha anunciat que s’ha ampliat el nombre de places i carrers on es podrà accedir a internet d’alta velocitat de manera lliure i sense cost per a la ciutadania. És la segona fase del projecte Espai WiFi4EU, de la Unió Europea, i ve a sumar-se a les antenes que ja es van col·locar en set llocs de la via pública el passat mes de març.

Aquests nous espais són:
• Plaça de La Maurina, davant del Casal Cívic Francisca Redondo
• Voltants del Casal Cívic de Can Parellada
• Carrer Alcalde Parellada, davant l’alberg Vallparadís
• Plaça major de Torre-sana

La tinenta d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Ona Martínez, assegura que amb aquests punts de connexió “garantim que tots els districtes de la ciutat tinguin espais de connexió ràpida, segura i gratuïta, trencant així amb la bretxa digital que, en l’actual context social, agreuja les desigualtats entre la ciutadania”.

Per navegar a través de la xarxa WiFi4EU Terrassa, cal seguir aquests passos:
– Estant a una de les ubicacions on està desplegat el servei WIFI4EU, obrir el Wifi del dispositiu mòbil, portàtil o tauleta.
– Clicar sobre la xarxa WIFI4EU.
– Apareixerà un portal web amb el logo del WiFi4EU.
– Fer click al botó que diu “Accedir a Internet”.
– Començar a navegar gratuïtament per Internet.

Ja son onze places amb wifi a la ciutat

A dia d’avui ja estan operatius i es preveu que en els pròxim dies s’hi instal·lin les corresponents plaques identificatives perquè la ciutadania en sigui coneixedora. L’Ajuntament ha destinat 5.800 € a la seva posada en marxa, mentre que la resta del pressupost corre a càrrec de la UE, la qual busca amb aquest projecte “promoure el lliure accés de la ciutadania a la connectivitat wifi d’alta qualitat en espais públics, com ara parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de municipis de tota Europa”. La idea és que tothom pugui connectar-se a internet sense importar el seu lloc de residència ni dels recursos econòmics que disposi.

Els quatre nous espais se sumen a les antenes Wifi ubicades al Raval de Montserrat; l’exterior del centre cívic Montserrat Roig; la plaça de Can Palet; la plaça de l’Assemblea de Catalunya; la plaça de la Cultura; la plaça del 1r de Maig; i la plaça de les Teixidores. A més, cal recordar que a finals del mes de març, l’Ajuntament va anunciar que ampliava la xarxa de wifi gratuït a també 39 edificis municipals. Estem parlant de zones d’atenció al públic (com les OAC) o a les sales de reunions d’equipaments educatius, culturals, edificis administratius, casals cívics i centres socials. I en aquest cas forma part de xarxa Wifi sensefils.terrassa.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa