MónTerrassa
Terrassa tindrà set places públiques amb connexió wifi gratuïta
  • CA

Fins a set places públiques de Terrassa gaudiran de connexió wifi d’alta velocitat de manera gratuïta. Es tracta de la primera fase del projecte Espai Wifi4EU, subvencionat per en part per la Unió Europea, que consisteix en promoure el lliure accés de la ciutadania a la connectivitat en espais públics, com ara parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de municipis de tot Europa. És vol doncs que “tothom pugui beneficiar-se’n”, independentment del lloc de residència i dels recursos econòmics que tingui. L’Ajuntament de Terrassa aporta 32.000 euros al projecte, a banda de ser una de les ciutats beneficiàries de la subvenció de 15.000 € del pla WiFi4EU de la Comunitat Europea. La subvenció s’ha atorgat a 8.800 ciutats i pobles de tota Europa, a més de 30 països.

La regidora de Tecnologia, Ona Martínez, considera que “tenir espais de connexió ràpida, segura i gratuïta a tota la ciutat trenca barreres tecnològiques i socials. Ajudem a connectar-se a les persones que ho tenen més difícil i ho fem a l’espai públic on la interacció social i digital s’uneixen per una ciutat actualitzada als temps presents”.

Els espais wifi gratuït

En aquesta primera fase del projecte s’han distribuït les antenes Wifi a 7 ubicacions arreu de la ciutat:
– Raval de Montserrat
– Exterior del centre cívic Montserrat Roig
– Plaça Can Palet
– Plaça Assemblea de Catalunya
– Plaça de la Cultura
– Plaça 1r de Maig
– Plaça de les Teixidores

Però la idea és poder ampliar amb més indrets de Terrassa aquesta xarxa lliure de Wifi4EU. D’aquesta manera, segons avança l’Ajuntament, en els pròxims mesos també s’habilitarà a:

– Plaça de La Maurina, davant del Casal Cívic Francisca Redondo
– Voltants del Casal Cívic de Can Parellada
– Carrer Alcalde Parellada, davant l’alberg Vallparadís
– Plaça major de Torre-sana
– Voltants de la Muntanyeta del Parc de Vallparadís

Com connectar-se

Els punts d’accés a la xarxa local WiFi4EU estan identificats amb unes plaques de color blanc amb les sigles WIFI4EU. L’horari del servei és de 7 a 23 h, tots els dies de l’any. Per navegar a través de la xarxa WiFi4EU Terrassa, cal seguir aquests passos:
– Estant a una de les ubicacions on està desplegat el servei WIFI4EU, obrir el Wifi del dispositiu mòbil, portàtil o tauleta.
– Clicar sobre la xarxa WIFI4EU.
– Apareixerà un portal web amb el logo del WiFi4EU.
– Fer click al botó que diu “Accedir a Internet”.
– Començar a navegar gratuïtament per Internet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa