Protecció Civil de la Generalitat, en base a les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, ha activat el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d’ALERTA per les pluges que aquesta nit i matinada afectaran tot el litoral, sobretot a la zona des de Barcelona a Girona.

Les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que es podrà superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts a partir de la propera mitjanit al litoral, amb especial intensitat a la meitat nord de la costa. Les tempestes podran anar localment acompanyades de pedra o calamarsa i fortes ratxes de vent al front marítim.

Aquestes pluges intenses podran produir crescudes sobtades del cabal de les rieres a tot el litoral, especialment a la meitat nord. També es podran produir inundacions a les zones urbanes del litoral que s’inunden habitualment.

Protecció Civil de la Generalitat recomana evitar els desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixar a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi de fortes pluges. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

Protecció Civil de la Generalitat ha avisat als ajuntaments que reforcin la vigilància de les zones inundables i ha recomanat als municipis afectats que nets els embornals, claveguerams i possibles passos d’aigua, així com comprovar i senyalitzar els punts més conflictius de la xarxa viària municipal.

Nou comentari