MónTerrassa
Protagonista de la manifestació contra el terrorisme, de Matadepera

!--akiadsense-->

Aquest dissabte està prevista una manifestació multitudinària al centre de Barcelona sota el lema “No tinc por”, en senyal de rebuig al terrorisme i als atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils, que van provocar la mort de 15 persones i més d’un centenar de ferits. L’acte final de la manifestació, que tindrà lloc a la plaça Catalunya, estarà dividit en dues parts, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. En la primera part Rosa Maria Sardà -que va protagonitzar “La Rambla de les Floristes”, de Josep Maria de Sagarra- i Míriam Hatibi -una de les persones que en els darrers dies més fort s’ha escoltat cridar a favor de la convivència- faran unes lectures especialment escollides per l’ocasió, amb la col·laboració de Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure. Totes dues son nascudes a Barcelona i viuen a Barcelona.

En la segona part, Peter Thiemann, violoncel·lista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran ‘El Cant dels Ocells’, tema que Pau Casals va convertir en símbol de pau i llibertat. Dos violoncel·listes: un consolidat que s’ha fet seva la ciutat de Barcelona i l’altre que representa el futur, interpretaran aquest cant de llibertat mentre es projecten imatges de com ha viscut la ciutadania els dies posteriors a l’atac: “una Barcelona unida, diversa, compromesa i sense por. Una Barcelona que mira cap endavant”, assegura el consistori barceloní. Nascut a Barcelona l’any 2005, Gràcia toca el violoncel des de que té 5 anys. Ha estudiat música a l’Escola Frederic Mompou de Matadepera amb el professor Jordi Garcia, i actualment és alumne de la violoncel·lista Anna Mora. Aquest proper curs començarà el Grau Professional de Violoncel al Conservatori de Terrassa.

L’escenari estarà guarnit amb decoracions florals del Gremi de Floristes de Catalunya. El fons de l’escenari serà el dibuix de “Barcelona” amb crespó que va realitzar l’artista Frederic Amat acompanyat del lema de la manifestació “No tinc por” en diferents idiomes. Durant la manifestació, diversos voluntaris repartiran entre els assistents milers de flors vermelles, grogues i blanques, que són els colors de la ciutat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix