MónTerrassa
Prop de 500 participants als tallers de prevenció de residus del Consorci
  • CA

Prop de 500 persones participaran en els tallers del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental durant la 13a Setmana Europea de Prevenció de Residus. Es preveu que s’organitzin un total de 43 tallers de sensibilització que posen el focus en el binomi comunitat circular, comunitat sostenible.

On més tallers es faran serà als centres educatius, on es fan 39 sessions. En aquest cas es tracta d’activitats incloses al Programa d’Educació Ambiental, que els centres han sol·licitat per aquestes dates. També es porten a terme quatre tallers adreçats a la ciutadania en general, organitzats pel propi Consorci i pels ajuntaments de Terrassa, Vacarisses i Palau-solità i Plegamans.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de tres anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquestes accions volen donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus, i fer canviar el comportament quotidià dels europeus en el consum i la producció.

Taller virtual: “La roba que incomoda”

Des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, l’entitat supramunicipal de gestió de residus, es proposa una activitat en línia adreçada a la ciutadania de la comarca. Es tracta d’un taller online sobre l’aprofitament del residu tèxtil que porta per nom “La roba que incomoda”. El taller parteix de preguntes com “Tens roba que no et poses? Saps que de mitjana ens comprem 34 peces a l’any?”. A partir d’aquestes preguntes es convida la persona assistent a descobrir més curiositats i fets sobre el consum de roba i es donen consells sobre com reduir els residus tèxtils a partir d’exemples pràctics per donar una nova vida a les peces de roba que han passat de moda.

El taller té lloc avui dimecres 24 de novembre a les 18h via zoom, i cal fer les inscripcions en el formular que trobareu en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa