MónTerrassa
Prop de 2.800 terrassencs s’interessen per millorar el reciclatge a casa
  • CA

Millorar el reciclatge que els terrassencs fan des de casa és una de les prioritats que s’ha posat l’Ajuntament de Terrassa. Per això, des del passat mes de novembre i fins aquest gener de 2022, s’han instal·lat diferents punts d’informació en places i altres espais públics de la ciutat amb informadors ambientals. La iniciativa, que comptava amb la col·laboració de les empreses Ecoembes i Ecovidrio, pretenia fomentar la “consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva d’envasos, vidre i de paper i cartró per contribuir, així, a millorar els índexs de reciclatge de residus”.

Durant aquestes 13 setmanes l’equip d’informació ha estat explicant a peu de carrer el perquè cal separar des de casa, i sobretot, donar consell sobre com fer-ho de la manera correcte i resoldre dubtes sobre en quins contenidors s’han de dipositar els residus més habituals. Ha estat així com més de 2.800 persones, majoritàriament dones, s’han acostat als punts itinerants amb interès per conèixer millor el reciclatge en origen. En aquesta acció els barris escollits han estat: Ca n’Anglada, Cementiri Vell, Vallparadís, Can Parellada, Sant Pere Nord, Ègara, Montserrat, Vilardell i Can Jofresa. En aquests tres últims barris, a més, les informadores ambientals ha visitat 1.405 domicilis amb el porta a porta.

Des del govern municipal subratllen que han estat en els barris de Sant Pere Nord, Can Jofresa, Ègara i Ca n’Anglada on s’han recollit més peticions i on el punt d’informació ha despertat més interès. S’han estat repartint material informatiu i bosses de ràfia per ajudar en el reciclatge d’envasos, vidre i paper, a més de bosses compostables d’orgànica.

Uns % molt inferiors als necessaris

Aquesta actuació s’emmarca dins les accions per incrementar la separació en origen dels residus, informar sobre la necessitat de reduir-los, com una manera d’avançar en la lluita contra l’emergència climàtica. A la bossa tipus, els percentatges milloren sensiblement any rere any pel que fa a les fraccions d’envasos, vidre i paper i cartó, però encara som lluny d’assolir el model ideal.

L’any passat els envasos van representar el 7,1% quan haurien d’arribar al 9%; el vidre un 5,5%, lluny encara del 8% marcat; i el paper i cartó el 9,7%, quan l’objectiu a complir és del 12%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa