MónTerrassa
Prop de 200 persones a la marxa vermella per “salvar” Els Bellots
  • CA

Prop de dues-centes persones s’han aplegat aquest diumenge, 24 d’octubre, en la convocatòria promoguda des de la plataforma Tu ets Entorns Terrassa sota el lema #SalvemElsBellots i equipats amb una samarreta vermella. Una vintena d’entitats i moviments socials i veïnals donen suport a aquesta iniciativa que crida a defensar “el patrimoni natural de la ciutat”. Des de l’organització s’han mostrat molt satisfets per la resposta, “una mobilització tan bonica en defensa del nostre entorn i per reclamar una transició cap a un model de ciutat social i ambientalment just”, han manifestat a través de les xarxes socials.

La sortida també ha servit per conèixer una mica millor aquesta zona del municipi, gràcies a l’ajuda dels voluntaris del Centre Excursionista de Terrassa, que han fet de guies i que han explicat els valors ambientals d’aquest espai. També hi han participat des de l’assembela La Paparola, que juntament amb l’ADENC, han detallat què pot suposar “l’ocupació dels camps agrícoles de la zona, en clau de sobirania alimentària”. I, finalment, membres de l’associació de veïns d’Ègara han estat els repsonsables de posar llum al projecte urbanístic de construcció del futur polígon industrial.

Davant de les primeres queixes per part d’entitats sobre el projecte d’urbanització a Els Bellots II, des del govern de Terrassa, el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, va manifestar que el projecte estava ja plantejat l’any 2003, i que la legislació i jurisprudència urbanística deixen clar sobre els drets dels propietaris sobre un sòl urbanitzable, com ho és la zona de la qual s’està parlant. A més, va exposar que el fet d’ara tirar enrere el projecte podria suposar una compensació econòmica de centenars de milions d’euros que hauria de pagar l’Ajuntament als propietaris. “Les possibilitats de maniobra fa molts anys que es van acabar”, va sentenciar. Tot recordant que la urbanització d’aquest espai pot comportar la creació de més de 5 mil llocs de treballs directes al municipi.

Convocatòria Salvem Els Bellots a Terrassa | La Paparola Ecologista

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bany de realitat a octubre 28, 2021 | 08:14
    Bany de realitat octubre 28, 2021 | 08:14
    L'ajuntament s'escuda en els compromisos i propietat per excusar-se de no fer res per evitar la enèsima cimentació dels entorns verds de Terrassa. Per altres assumptes irrellevants si que l'ajuntament troba centenars de milions d'euros disponibles, però per salvar els Bellots de la seva destrucció no tenen ni un cèntim. Per arrodonir-ho treu això dels llocs de treball que suposadament es crearien per possar la catifa vermella als promotors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa