MónTerrassa
Caballero rebat les crítiques per la urbanització d’Els Bellots II
  • CA
Mapa dels Bellots II
Mapa dels Bellots II | Aj. Terrasssa

!--akiadsense-->

Aquest dijous, Tu Ets Entorns Terrassa, platafoma que aplega una vintena d’associacions veïnals, ecologistes, sindicats, partits o moviments socials, denunciava que la urbanització del polígon industrial Els Bellots II, gràcies a “una modificació del POUM l’any 2019 per ampliar la superfície urbanitzable, provocarà un greu perjudici a l’Anella Verda de Terrassa”.

Des del govern de Terrassa, el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, ha volgut justificar la decisió de tirar endavant la urbanització del polígon. El republicà, en un fil a Twitter, ha exposat: “la urbanització de Bellots II es va decidir l’any 2003, després d’un procés participatiu que va durar més d’un any. La legislació i la jurisprudència urbanística és clara respecte els drets del sòl urbanitzable i els seus propietaris. Quan un planejament derivat està aprovat i en vigor, només és possible revocar-lo previ pagament de l’espectativa econòmica que aquell planejament derivat ha generat. En el cas de Bellots II aquesta xifra supera els centenars de milions d’euros. Sabent que això és així, les possibilitats de maniobra fa molts anys que es van acabar”.

Caballero es mostra contundent amb algunes afirmacions que la plataforma exposava: “És mentida que el govern hagi incrementat ni variat un sòl metre quadrat d’aprofitament. I és fàcilment comprovable”. I defensa que “ens centrem en millorar aquests planejaments i la seva connectivitat, i en els més de 5.000 llocs de treball directes que la infraestructura generarà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa