MónTerrassa
Prometeo, Viralgen, la Fundació Fair Saturday i Borja Corcóstegui, premis Muncunill
  • CA

La cinquena edició dels Premis Muncunill a la Innovació han anat a parar a Prometeo, Viralgen, la Fundació Fair Saturday i Borja Corcóstegui, i l’ Honorífic a Laura Tremosa. La festa s’ha celebrat al Teatre Principal, amb les ara ja habituals mesures de seguretat per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Prometeo és un dispositiu ideat pel bomber terrassenc Joan Herrera, de la grandària d’un telèfon, que es col·loca al braç i avisa de situacions de perill i informar-los de quan tornin a estar en una situació idònia de salut per poder tornar a treballar. El color vermell seria una senyal d’alerta que avisaria que ha de sortir immediatament de la zona. El projecte ha guanyat un premi internacional a Nova York.

La cinquena edició dels Premis Muncunill a la Innovació/Rafel casanova

Viralgen és una empresas de biotecnològica situada al Parc Científic i Tecnològic de Guipúscoa. Desenvolupa i fabrica vectors adenoassociats (AAV) per a assajos clínics i per a la producció a gran escala de nous tractaments mèdics per al creixent mercat de les teràpies gèniques. En tres anys s’ha convertit en un
referent mundial pels seus innovadors avenços i la seva excepcional capacitat de producció. Així, contribueix d’una manera determinant a un canvi històric per a la medicina i la humanitat.

La Fundació Fair Saturday ÉS una de les organitzacions de nova creació més destacades en l’àmbit de la cultura i la innovació social. En pocs anys ha creat i desenvolupat diversos nous conceptes i projectes singulars a través de la cultura, amb impacte social i creixent presència global fins a esdevenir una organització referent a nivell internacional.

Borja Corcóstegui és cofundador i director mèdic i científic de l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) i del Consell Científic de l’European School of Advanced Studies in Ophtalmology, Vicepresident de la Fundació “Ulls de l’Món” i President de la Fundació IMO. És pioner en la introducció i desenvolupament de la vitrectomia a Europa. Lidera el rànquing dels especialistes en oftalmologia amb millor reputació d’Espanya, segons el primer Monitor de Reputació Sanitària (MRS), i ha iniciat projectes de futur com el xip de la retina la investigació de la retinosi pigmentària.

La cinquena edició dels Premis Muncunill a la Innovació/Rafel casanova

Laura Tremosa és segona dona catalana en obtenir el títol d’Enginyera Industrial, pionera al nostre país en el camp de les ciències dures, entusiasta del desenvolupament tecnològic i impulsora del feminisme. A banda de múltiples articles sobre el feminisme, ha publicat els llibres “La Mujer ante el desafío tecnológico” (1986) i “La robótica en la industria catalana (1989)”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa