MónTerrassa
El projecte comarcal Recooperem rep el IV Premi ‘Alimentem el món’

El projecte de sostenibilitat alimentària Recooperem ha rebut el IV Premi ‘Alimentem el Món’ del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC). La iniciativa del Consell Comarcal del Vallès Occidental va rebre el guardó el divendres 24 de novembre en el marc de l’AgroGala que organitza el Col·legi. El premi vol fomentar la sostenibilitat en tots els àmbits, i en aquest cas, Recooperem n’és un exemple per la seva tasca en reduir el malbaratament alimentari i reduir l’impacte mediambiental general al llarg de la cadena de producció i consum dels aliments.

La tresorera del COEAC, Paquita Escoi, i el Director de Banca Corporativa del Grup Caixa d’Enginyers -patrocinador de l’acte-, Jaime Asián, van entregar el premi a la gerent del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Núria Carrés Bordes, i la Cap de l’Àrea de Drets Socials, Fina Ramoneda González.

Empreses de la comarca s’adhereixen al projecte Recooperem per aprofitar el sobrant alimentari dels seus menjadors col·lectius | Consell Comarcal

Recooperem és un projecte comarcal que té com a objectiu principal reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar, i donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels municipis de la comarca col·lectius de risc social o econòmic, a més de generar circuits locals de distribució d’aliments i fomentar l’economia circular.

Escoles, empreses privades i hospitals d’onze municipis participen a Recooperem

Actualment el projecte Recooperem s’està realitzant a menjadors escolars, empreses privades i hospitals. El juny de 2023 hi participen 11 municipis, 58 escoles, 5 empreses privades, 1 hospital –l’Hospital Universitari MútuaTerrassa-, 21 empreses de restauració i 17 entitats socials d’àmbit local, segons dades del Consell Comarcal.

MútuaTerrassa se suma a Recooperem per reduir el malbaratament alimentari | Laura Gómez

Més de 95.000 àpats recuperats en vuit anys

Des de 2015 a 2023 s’han recuperat més de 95.000 àpats, arribant a gairebé 4.000 famílies i evitant generar més de 37.000 quilos de residus.

Comparteix

Icona de pantalla completa