MónTerrassa
MútuaTerrassa se suma a ‘Recooperem’ per reduir el malbaratament alimentari

MútuaTerrassa s’incorpora al projecte comarcal ‘Recooperem’ per contribuir a reduir el malbaratament alimentari, distribuint els excedents dels àpats del seu menjador a entitats socials d’alimentació perquè persones i famílies en situacions de vulnerabilitat se’n beneficiïn. Amb aquesta adhesió, Mútua és el primer centre hospitalari de la comarca que se suma a aquest projecte, el que el converteix en “un referent de bones pràctiques”, ha exposat el president de MútuaTerrassa, Antoni Abad, en roda de premsa aquest migdia. La presentació de l’adhesió també ha comptat amb les intervencions del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez; la gerent del Consell Comarcal, Núria Carrés, i el director del Compromís Verd de MútuaTerrassa, Josep Rull.

Amb l’adhesió de MútuaTerrassa, el projecte preveu posar a disposició 18.250 noves racions cada any, segons dades d’un estudi realitzat els darrers mesos. Per racions diàries, el centre hospitalari calcula facilitar-ne un total de 73, el que es tradueix en una mitjana de 15 quilograms d’excendent alimentari per dia feiner. Aquestes xifres corresponen a un 3,2% d’excendent sobre la producció total de 2.250 racions diàries que es preparen. Està previst que l’actuació es posi en marxa el proper 24 d’abril.

MútuaTerrassa se suma a Recooperem per reduir el malbaratament alimentari | Laura Gómez

Recooperem fa un salt endavant amb el primer centre hospitalari al projecte

El projecte va començar en l’àmbit educatiu, però en els darrers anys s’ha expandit més enllà i ha arribat a empreses i altres entitats que disposen de menjadors col·lectius. Ara mateix, Recooperem compta amb 56 centres de producció actius: 50 escoles, 4 empreses i, ara, MútuaTerrassa. Giménez exposa que la incorporació del primer centre hospitalari serà “un exemple que facilitarà l’entrada d’altres hospitals de la comarca”.

També es compta amb 18 empreses de restauració i 13 entitats socials. Des de 2019 s’han recuperat 36.818 àpats i s’ha arribat a 1.503 famílies beneficiades. 

MútuaTerrassa se suma a Recooperem per reduir el malbaratament alimentari | Laura Gómez

Des del servei de menjador fins a les famílies: Com funciona Recooperem?

El procés perquè el menjar pugui arribar a les famílies comença un cop s’acaba el servei diari de menjador. El menjar disponible apte per al consum es prepara en carmanyoles facilitades per l’ens comarcal, s’etiqueten indicant l’aliment, la quantitat i la data de congelació, i es congelen a -18ºC per a la seva posterior distribució entre la ciutadania, sobretot famílies amb situacions de vulnerabilitat, pobresa energètica, o gent gran que viu sola.  

MútuaTerrassa se suma a Recooperem per reduir el malbaratament alimentari | Laura Gómez

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mireia Gómez a març 30, 2023 | 15:56
    Mireia Gómez març 30, 2023 | 15:56
    Pobres famílies vulnerables, amb lo dolent que és el menjar de la mútua.
  2. Icona del comentari de: Oscar a març 30, 2023 | 17:46
    Oscar març 30, 2023 | 17:46
    Pura maniobra para que unos cuantos de los de siempre ganen puntos en popularidad, votos (ahora o cuando toque), etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa