El professor de gralla investigat per diversos suposats abusos i agressió sexual a menors ha negat aquest dimecres al jutjat de Sabadell haver abusat de la principal víctima i primera denunciant, grallera de la colla gegantera de Barberà del Vallès. L’home es declara innocent de l’acusació d’agressió sexual, la més greu que pesa contra ell, ja que també se l’investiga per una desena d’abusos a altres menors entre 1999 i el 2015, càrrecs que també nega. La víctima d’aquest cas va ser la que va alertar l’Ajuntament d’Ullastrell de la presència del graller a la colla gegantera d’aquesta localitat, cosa que va activar la investigació que ha destapat una desena de suposats casos més.

L’investigat no ha volgut parlar amb la premsa, però el seu advocat, Horacio Airaudo, sí que ha explicat que “la declaració ha anat bé”. A més, ha opinat que “algunes de les denúncies i declaracions que s’han fet a Terrassa no són sostenibles i hi haurà un sobreseïment perquè no té gaire recorregut judicial”. “En alguns casos no s’evidencia cap possibilitat d’un delicte, cadascú farà les qualificacions que vulgui, però aquí estem per tractar un delicte”, ha afegit. De fet, creu que no hi ha onze víctimes, sinó onze declaracions judicials, “algunes es podran considerar víctimes però d’altres són testimonis i aquí s’acabarà la seva participació en aquets procediment”.

El jutjat d’instrucció número 5 de Sabadell havia citat l’home a dos quarts de nou del matí pel cas d’una noia que assegura que a principis de la dècada del 2000, quan ella tenia uns 15 anys i ell poc més de 30, l’home l’hauria violat dos o tres cops al seu pis de Sabadell. L’investigat ha declarat una desena de preguntes del seu advocat durant un quart d’hora aproximadament. La fiscalia i l’acusació popular, exercida per l’Ajuntament d’Ullastrell (Vallès Occidental), no han assistit a la vista i l’acusació particular no ha sol·licitat cap mesura cautelar i, per tant, en aquest moment, manté la situació de llibertat provisional a disposició del jutjat cada vegada que sigui requerit.

El febrer passat una presumpta víctima de l’home quan tocaven tots dos a la colla de Barberà del Vallès fa prop de 20 anys va descobrir que seguia fent de professor de gralla a la colla d’Ullastrell. Va trucar a l’ajuntament d’aquest poble i des del consistori van localitzar més possibles víctimes, van parlar amb la colla de la localitat, que el va fer fora, i l’home va anar a viure a Sabadell.

El professor va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra i el jutjat d’instrucció número 2 de Terrassa va obrir diligències per dotze víctimes, una d’agressió sexual, la de Barberà, i onze per abusos comesos entre el 1999 i el 2015 a onze noies menors i un nen, que van des de tocaments a enviament de fotos. No obstant, el jutjat egarenc va enviar la causa als jutjats de Sabadell en considerar que el primer cas, el de Barberà, feia que s’hagués d’investigar tot junt al jutjat sabadellenc. La jutgessa de Sabadell va retornar tota la causa a Terrassa excepte el cas de Barberà, però ara l’Audiència li ha ordenat que es quedi tots els assumptes. Durant aquests mesos, a l’espera de la decisió de l’Audiència, tant el jutjat de Terrassa com el de Sabadell han anat instruint els seus procediment i han anat prenent declaració a les víctimes perjudicades de cadascuna de les causes.

El jutjat de Sabadell ha rebut just aquest dimecres la interlocutòria de l’Audiència de Barcelona que resol la qüestió de competència plantejada pel jutjat de Terrassa que investiga una desena de possibles altres casos comesos pel mateix autor, on acorda que sigui el de Sabadell el que tramiti tots els fets relacionats amb aquest investigat. La magistrada de Sabadell no ha rebut encara tota la causa provinent de Terrassa, i per això ha pres cap mesura sobre aquelles diligències. De fet, d’aquí unes setmanes estava prevista la declaració d’una nova víctima al jutjat de Terrassa, citació que ara molt probablement canviarà, perquè s’haurà de fer a Sabadell.

Nou comentari