MónTerrassa
Presó per al conductor que va envestir els ciclistes a Castellbisbal
  • CA

El conductor que va envestir un grup de ciclistes a Castellbisbal i va provocar la mort de dos d’ells serà enviat a presó sense fiança. Així ho ha decidit la jutgessa de Rubí aquesta tarda, després que l’autor de l’atropellament passés a disposició judicial aquest migdia. Tant la fiscalia com l’acusació particular han demanat presó provisional, i la jutgessa hi ha estat d’acord perquè considera que hi ha risc de fuga i també de reiteració delictiva.

Segons la resolució del jutjat d’instrucció número 5 de Rubí, es pot inferir “racionalment” un risc de fuga tenint en compte el resultat de l’atropellament i les penes de presó que se li poden demanar. Però a més, la jutgessa destaca que la “pròpia conducta de l’investigat denota un absolut menyspreu per la norma, així com per la vida i integritat alienes, ja que ja abandonar el lloc de l’accident amb coneixement de l’elevadíssima probabilitat d’haver mort algun dels ciclistes”.

En aquest sentit, la jutgessa creu que no es pot descartar que repeteixi la seva conducta de fugir i deixi de comparèixer en altres fases del procediment. Però a més, també argumenta que hi ha risc de reiteració delictiva, ja que el detingut té pendents de compliment dues condemnes per conduir sense permís i malgrat tot condueix, el que “denota un absolut menyspreu per la norma i el compliment de les resolucions judicials”. Així mateix, subratlla que l’investigat circulava sota els efectes de les drogues, el que “evidencia la seva indiferència per la seva pròpia vida i la dels altres”.

La defensa ja ha anunciat que presentarà recurs en els propers dies, segons apunta ANC. La causa està oberta pels delictes de conducció temerària, dos delictes contra la vida, conducció sense permís i quatre delictes contra la vida en grau de temptativa.

Dues víctimes mortals i tres ferits

L’atropellament va va tenir lloc a la C-243c de Castellbisbal, al Vallès Occidental. El conductor va matar dues víctimes mortals de 66 i 72 anys i va deixar tres ciclistes ferits, un dels quals de gravetat que va ser traslladat a l’Hospital de Bellvitge. Una de les víctimes mortals va morir a la carretera, i l’altra, havia estat traslladada a la Vall d’Hebron en helicòpter, on va morir en arribar. Els serveis d’emergència també van atendre un altre ciclista ferit lleu, que va estar donat d’alta ‘in situ’. Els altres tres membres del grup en van sortir il·lesos.

El conductor va accelerar per envestir els ciclistes

L’autor de l’atropellament a Castellbisbal va accelerar per envestir els ciclistes i posteriorment va treure el braç per la finestra fent una botifarra, segons ha explicat un dels supervivents a l’Agència Efe. El president del Club Ciclista de Rubí, integrant del grup de ciclistes que van ser atropellats, Pedro Cancio, ha explicat que l’autor “no només no va frenar, sinó que va accelerar” i que posteriorment va treure el braç per la finestra gesticulant una “botifarra”. Cancio narra que el ciclista que anava últim en el grup va poder reaccionar a temps i es va deixar caure cap a un costat, i va veure com el conductor feia aquest gest.

El turisme va fugir del lloc dels fets i posteriorment va ser localitzat al municipi veí de Martorell, al Baix Llobregat. Poc després va tenir lloc l’arrest del presumpte autor per part dels Mossos d’Esquadra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa