MónTerrassa
Es posa en marxa la T-Hospital per viatjar gratis a l’Hospital de Terrassa
  • CA
Exemple de com serà la nova targeta T-Hospital
Exemple de com serà la nova targeta T-Hospital | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa i Transports Municipals d’Ègara SA (TMESA) posen en marxa la nova targeta T-Hospital. La T-Hospital és un títol de transport unipersonal que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els serveis d’autobusos urbans de Terrassa per accedir a l’Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa). Amb l’inici de la campanya “Bus gratis a l’Hospital de Terrassa”, la ciutadania rebrà a la seva bústia un tríptic informatiu sobre la gestió i l’ús de la targeta.

A partir d’aquest divendres, ja es podrà iniciar la tramitació de les targetes T-Hospital a l’Oficina de Mobilitat de Terrassa (c/ d’Iscle Soler, 9), i els nous títols seran operatius a partir del proper dimarts, 17 de desembre. A partir d’aquell dia també es podrà tramitar la targeta a l’Hospital de Terrassa, en horari de matí de 10 a 14 h, fins al 31 de gener de 2020. La implantació d’aquesta innovadora exempció tindrà un cost aproximat per a l’Ajuntament de 125.000 euros aquest 2019, i de 130.000 euros anuals a partir de 2020.

Com aconseguir-la

La T-Hospital no té caducitat, el seu cost és d’1 euro en concepte d’emissió i gestió de la targeta, i de 5 euros en cas de pèrdua o renovació per mal ús. La utilització fraudulenta de la targeta comporta la seva anul·lació i la inhabilitació de la mateixa durant un període de 12 mesos, així com la seva retirada. La podran sol·licitar les persones empadronades a Terrassa que no siguin beneficiàries dels títols de transport T-Blanca o T-16.

Les persones interessades hauran de sol·licitar la targeta telemàticament a través de la web de TMESA (http://www.tmesa.com/), o bé presencialment a l’Oficina de Mobilitat de Terrassa. Una vegada acceptada la seva sol·licitud, se li farà entrega de la targeta a l’Oficina de Mobilitat, prèvia acreditació mitjançant DNI/NIE o autorització a una tercera persona, i haurà d’abonar 1 euro en concepte de tarifa si no ho ha fet prèviament de forma telemàtica. No caldrà renovar la targeta.

Com funciona

Es podrà arribar a l’Hospital de Terrassa des de qualsevol barri de la ciutat, fent com a màxim un transbordament entre línies i sense que excedeixi els 60 minuts entre les dues validacions. Quan s’accedeixi a l’autobús s’haurà de validar la targeta a la màquina validadora específica (diferent de la validadora dels altres títols de transport).

En el cas que sigui necessari fer un transbordament a l’anada o a la tornada de l’Hospital de Terrassa s’haurà de validar als dos autobusos en les corresponents màquines validadores específiques. També és imprescindible validar la targeta a una màquina específica, que estarà instal·lada únicament per a aquest servei a prop de la parada de l’autobús de l’Hospital de Terrassa, tant en el moment de l’arribada a la destinació com a l’origen del desplaçament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa