La casa de menjar “El Buen Gusto” ofereix pollastres a l’ast i cuina tradicional amb 70 anys d’història. Els inicis de l’establiment es remunten l’any 1952, i des de llavors, el local ha canviat i evolucionat, passant d’un bar a un restaurant, amb oferta de menjar per emportar. Actualment, la casa compta amb una tasca gastronòmica, però també en una botiga per demanar menjar els caps de setmana, amb una gran varietat de plats de qualitat per aquells terrassencs o terrassenques que no vulguin cuinar.
Ubicats al barri de Poble Nou – Zona Esportiva, al carrer d’Alcoi, 44, la botiga per emportar obre dissabtes, diumenges i festius a al migdia, d’11:00 a 16:00h. La tasca obre els mateixos dies de 12:00h a 16:00h, tot i que també tenen previst obrir les nit de dijous, divendres i dissabtes, segons apunten a la seva pàgina web.
Pel que fa al menjar, ofereixen pollastres a l’ast, patates braves, patates al caliu, carxofes, seitons, ensaladilla russa, cargols, croquetes, macarrons, canelons i molts altres plats que es poden consultar en aquest enllaç. Encara que a la botiga hi ha varietat per donar i per vendre, per a major tranquil·litat, recomanen reservar.
El pollastres a l’ast té un preu de 10,5€, les patates oscil·len entre 4,95€ i 5,5€ depenent del tipus a escollir. La resta de plats de cuina tradicional varien entre els 6€ i els 10€, aproximadament. A més a més, també ofereixen postre com tiramisú, pastís de formatge, braç de gitano, braç de nata, búlgar de xocolata o arròs amb llet cremós.
La Tasca de “El Buen Gusto”
L’establiment també compta amb la tasca, que ofereix tapes tradicionals, cerveses i vins en un espai amb molta història. De 2002 a 2017, el bar va ser convertit en un restaurant gastronòmic: el Capritx, que va mantenir la seva estrella Michelin de 2010 a 2017, any del seu tancament per traslladar-se a Barcelona (AÜRT).
De 2017 a juliol de 2020 l’espai roman tancat fins que l’Artur Martínez decideix reobrir per convertir-lo “en un museu familiar, homenatge als gairebé 70 anys de trajectòria culinària i les seves tres generacions”, exposen. “El concepte és simple: recuperar les tapes servides pels seus pares i avis abans de Capritx, amb tota la seva autenticitat i senzillesa, però amb la sensibilitat d’Artur Martínez i el seu equip. La nostra carta de vins és petita però molt juganera. I varia constantment”.