MónTerrassa
El pla director de La Mola situa el clos dels animals a Can Pobla
  • CA
Els burros, a Can Pobla | Josep Ballbè

!--akiadsense-->

El pla director del conjunt monumental del monestir de Sant Llorenç del Munt, del seu entorn i dels accessos preveu traslladar el cos dels animals a un indret que generi menys afectació que l’actual al cim de La Mola. Es veu com a més adient un espai situat més avall de la muntanya i de propietat privada. !--akiadsense-->

L’actuació proposa canviar d’ubicació el clos dels animals de càrrega i traslladar-lo a l’entorn del paratge conegut com feixes de Can Pobla.

Els motius principals són:

– Disminució de la pressió sobre el sòl com a conseqüència del pasturatge de les mules per l’espai culminal. La presència dels animals es reduiria al moment de la càrrega/descàrrega de materials i productes. La pernocta es produiria a l’estable a l’entorn de Can Pobla. D’aquesta manera s’evitaria el pasturatge per tot l’espai culminal i es minimitzaria l’efecte erosiu produït per aquesta pràctica. –

-L’estabulació a l’entorn de Can Pobla permetria realitzar un cobert on resguardar els animals i delimitar un espai de lliure moviment en un àmbit menys vulnerable a l’erosió.

– L’estabulació a Can Pobla reduiria la necessitat dels trajectes ja que s’eliminarien aquells destinats a traginar l’aliment dels animals fins al cim de la Mola (pinso i palla). De la mateixa manera, s’estalviaria en l’aigua per abeurar els animals, reduint-se només al moment de refresc després d’haver enfilat el trajecte cap al cim.

– El trasllat a Can Pobla també facilitaria els tractaments veterinaris dels animals.

L’adopció d’aquesta mesura permetria recuperar l’actual espai destinat al clos dels animals i incloure’l en un projecte de restauració de les seves característiques morfològiques i vegetals. Es tracta d’una ubicació més pràctica des del punt de vista de la funció que duen a terme els animals i, de retruc, es minimitza una de les causes de degradació de l’espai culminal. Seguint la directriu d’adoptar criteris de sostenibilitat en les mesures proposades, una opció en relació al tancat dels animals és optar per pastors elèctrics que funcionin amb plaques solars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa