MónTerrassa
Pictogrames per fer més segurs i accessibles els passos de vianants
  • CA

Aquest dimarts, 28 de desembre, operaris de la brigada municipal han estat incorporant pictogrames en passos de vianants ubicats a l’entorn de centres educatius de Terrassa. Es tracta dels primers treballs de senyalització que s’estan executant per continuar millorant l’accessibilitat a la nostra ciutat. La regidora d’Accessibilitat i Capacitats Diverses, Mónica Polo, ha ressaltat la importància d’aquesta novetat, que va destinada a ajudar els infants, però també persones amb autisme o alguna altra discapacitat cognitiva, amb malalties mentals, gent gran o ciutadania en general, a “posar-se en alerta a l’hora de creuar els passos de vianants” i que ajudarà també a millorar “la seguretat vial”.

Aquests pictogrames s’han estat treballant de la mà de les escoles de la ciutat i s’instal·laran en un total de 146 passos de vianants, els quals tenen especial rellevància perquè es troben dins de “camins escolars”. Els dibuixos han estat creats per TEAVIAL, i ja estan en funcionament en d’altres municipis.

Pictogrames als passos de vianants de Terrassa | Aj. Terrassa

“Aquesta acció permet treballar l’autonomia personal d’alguns alumnes i per tant millorar la seva confiança i inclusió”; subratllen des de la regidoria. La iniciativa s’emmarca en el Pacte Terrassa per a l’accessibilitat universal i en la millora dels camins escolars ve a complementar una altra campanya de característiques similars que es va iniciar al passat mes d’octubre.

En aquesta ocasió, es tracta d’una campanya que utilitza els pictogrames per recordar o fer entendre les normes bàsiques dins del transport públic urbà. Els autobusos de Terrassa compten amb pictogrames de llenguatge fàcil i senzilla comprensió tant a les parades d’autobusos, com també a les portes d’entrada i a les portes de sortida. Són missatges concrets com: fer cua, com validar un bitllet, o com demanar que l’autobús s’aturi a una parada.

Pictogrames als passos de vianants de Terrassa | Aj. Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Travessar a desembre 28, 2021 | 16:28
    Travessar desembre 28, 2021 | 16:28
    Travessar un carrer, sempre n'hem dit així.
  2. Icona del comentari de: Jaume Bonastre a desembre 28, 2021 | 20:26
    Jaume Bonastre desembre 28, 2021 | 20:26
    Qui menys respecten els pasos de vianants, son els conductors mal dit professionals. sobre tot els autobusos no els respecten i tenen molt poca educació tant viaria com civica. Segur que la majoria ho fan be, pero quatre gilipolles els hi espatllen la feina als demès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa