MónTerrassa
Pictogrames als busos de Terrassa per recordar les normes bàsiques d’ús

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa una campanya per ajudar a comprendre les normes bàsiques d’ús del transport públic, i ho fo a través de pictogrames. Es tracta d’una acció emmarcada en la millora de l’accessibilitat amb el lema “Terrassa trenca barreres” i està especialment dirigida a persones amb autisme o amb altres discapacitats intel·lectuals, que poden tenir dificultats de comprensió. Tanmateix, la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha deixat clar que aquesta iniciativa tot i que va orientada a aquest col·lectiu, també seran d’utilitat per aquells ciutadans que tenen dificultat d’entendre mapes, horaris o les parades, per exemple, gent gran o infants, o les persones nouvingudes.

“El transport públic és un dret essencial, però es pot convertir en un espai hostil i d’angoixa per algunes persones. Per això, hem decidit fer una acció concreta per recordar les normes bàsiques d’ús i així ajudar-les a sentir-se més segures i autònomes”, ha manifestat la regidora. A més, assegura que també anirà bé per a la ciutadania en general a recordar “les normes més bàsiques de cortesia i bon comportament, que, de vegades, amb tanta informació que rebem, se’ns obliden“.

La campanya, que tindrà dues accions, una física i una virtual, compta amb la col·laboració indispensable de TMESA. Per una banda, es posaran pictogrames amb un llenguatge fàcil i senzill de comprendre a les parades d’autobusos, però també a les portes d’entrada i a les portes de sortida. Són missatges concrets com: fer cua, com validar un bitllet, o com demanar que l’autobús s’aturi a una parada. “Creiem que tindrà prou èxit i ens converteix en la primera ciutat de Catalunya que les incorporarà. Esperem que s’estengui a la resta de municipis”, ha manifestat Melgares.

La segona, és virtual. TMESA penjarà al seu web tres guies diferents amb l’objectiu de: planificar el recorregut a fer; com viatjar amb autobús amb bitllet; i com viatjar amb autobús amb targeta. És una guia de normes bàsiques, amb missatges senzills i pictogrames, pensava perquè infants, persones amb autisme o altres discapacitats, però també la família, puguin ajudar a comprendre com és tot el procés. “Pot ser una eina útil de visualització, d’acompanyament i de sensibilització, per fer valdre la diversitat existent a la nostra ciutat”, ha sentenciat la tinenta d’alcalde.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa