MónTerrassa
PDSP de Terrassa denuncia vulneració de la llei de protecció del menor al CST
  • CA

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública ha emès un comunicat aquest dijous en què denuncia la vulneració de la llei de protecció dels menors al Consorci Sanitari de Terrassa. Segons manifesta l’entitat, “al CAP de Sant Llàtzer de Terrassa es realitzen de forma sistemàtica les visites pediàtriques urgents de forma telefònica. Segons la part afectada de l’infant, li demanen a la mare que enviï una foto per WhatsApp. En dos casos coneguts, de la cara i dels genitals”.

Afirmen que “això incompleix la llei de protecció de dades i la llei de protecció dels menors i es vulnera el dret a la salut, ja que la visita telefònica pot afavorir els errors diagnòstics en ocasions irreparables”. La plataforma subratlla que s’ha posat en contacte amb la direcció del Consorci per exposar la problemàtica però que “malgrat haver-ho denunciat, aquesta pràctica continua”.

Des del Consorci Sanitari de Terrassa, exposen a Món Terrassa, que la Direcció del CST es va “reunir personalment a primers de març amb representants de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública”. Des del CST afirmen que “es va obrir una investigació per esbrinar els fets i proposar les mesures adients perquè no es donin aquest tipus de situacions ja que es considera que aquesta pràctica no és l’adequada”. L’entitat manifesta que “actualment es disposen de canals segurs i confidencials, com l’E-Consulta o la Videotrucada on es poden gestionar les visites no presencials des dels centres d’Atenció Primària”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa