MónTerrassa
Pallapupas reclama que la cura a través del riure formi part del sistema sanitari
  • CA
Els Pallapupas tornen a l'Hospital de Terrassa
Els Pallapupas, a l’Hospital de Terrassa | Pallapupas

!--akiadsense-->

El proper 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut, una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En aquesta ocasió, la campanya se centra en intentar crear un món més just i saludable, posant el focus en les desigualtats sanitàries. En el marc d’aquesta celebració, Pallapupas vol destacar les desigualtats que genera la manca d’equitat en l’accés a recursos sanitaris com són els pallassos professionals d’hospital, que han demostrat a través de diferents estudis que tenen un impacte en la salut emocional i mental dels pacients, familiars i acompanyants, així com dels professionals sanitaris.

Per aquest motiu, el mateix dia 7 d’abril Pallapupas llança una campanya de recollida de signatures a través de Change.org per reclamar que la cura emocional a través del riure i de l’humor siguin un estàndard dins del sistema de salut, per tal de poder arribar al màxim nombre possible de pacients, familiars i personal sanitari. «Les evidències demostren que els pallassos professionals d’hospital tenen un impacte important en la salut. No obstant això, en l’actualitat no tots els centres en disposen. Això suposa una falta d’equitat i que hi hagi persones que no estiguin rebent la millor atenció possible», explica Angie Rosales, fundadora i directora de Pallapupas.

Actualment, Pallapupas és present a 14 centres hospitalaris de Catalunya, entre els quals a Terrassa. Això suposa tot just el 7% dels centres del territori, la qual cosa contrasta amb la important demanda existent des dels mateixos centres hospitalaris, pacients i personal sanitari. Aquesta diferència és conseqüència de la necessitat de transformar el mateix sistema sanitari, col·locant-hi el pacient i la seva salut emocional al centre. La visió de l’entitat és apostar per ser presents de manera integral i integrada en tots els hospitals com a servei essencial, per tal de poder atendre el màxim de pacients possibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa