MónTerrassa
Paella solidària i artistes de gran nivell, per a la Jambakoa de Terrassa
  • CA
Èxit de participació a la Jambakoa 2018
Èxit de participació a la Jambakoa 2018 | Cedida

!--akiadsense-->

Aquest dissabte a partir de les 12h del migdia tindrà lloc a la Masia Els Bellots de Terrassa (c. Terra, s/n) la 3a edició de la Jambakoa, una diada solidària organitzada per la ONG terrassenca Jambakasala i que compta amb una variada oferta musical, paella i activitats per a infants. L’entrada costa 10€ (a partir de les 4 de la tarda, és lliure), que estan destinats integrament a construir una escola comunitària a Janjanbureh, Gàmbia.

La Jambakoa obrirà les seves portes a les 12h amb Malalts de Reggae i Mohi Lee, a les 16h agafarà el relleu El Plan de Alberto i a les 17h es podrà gaudir de les cançons d’El Biri. A partir de les 18h, la festa continuarà amb Sista & Punk. Tots els grups musicals i dj’s que hi participen ho fan gratuïtament. A les 14h aproximadament es servirà la paella, que un any més realitzarà Noel Duque, com a les passades edicions, i seran dues: una de pollastre i una altre de verdures.

Tot i que la Jambakoa va començar com una barbacoa, l’èxit de la paella de verdures que es va fer per a vegetarians i vegans va fer que des de l’any passat siguin tots els plats de Paella. Durant tot el dia hihaurà un espai de jocs i tallers per a infants, entre els que cal destacar la narració de “Una llàgrima a les mans” un conte propi de Jambakasala que habitualment s’explica a escoles i esplais per donar a conèixer la realitat dels infants a Janjanbureh (Gàmbia).

Una escola pels nens de Janjanbureh

Des de finals del 2018 Jambakasala està construint una escola comunitària a Janjanbureh per a 90 alumnes. La “Janjanbureh Jambakasala Nursery School”, a més de suposar una necessària millora en l’oferta educativa, ha d’esdevenir una proposta segura i de qualitat per a 90 infants de Janjanbureh. Una escola respectuosa amb el medi ambient, compromesa amb la igualtat de gènere i la inclusió. Actualment s’estan enllestint els darrers acabats i en la fase de compra de mobiliari. Durant tota la fase constructiva no només s’ha comptat amb el conjunt de la comunitat en el disseny de l’escola sinó també en la selecció de proveïdors, sempre cercant la implicació dels veïns i veïnes de Janjanbureh i també ajudar a la dinamització econòmica de la zona. Està prevista la seva inauguració el proper any. El finançament d’aquest projectes ha estat gràcies a les aportacions dels membres de Jambakasala, els ingressos per activitats com la Jambakoa i la subvenció de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa