MónTerrassa
Orgullosa d’El Petit Rainbow
  • CA

L’educació és la base de les persones. I des que som nadons que vivim un procés d’aprenentatge intens. L’etapa des que naixem fins als tres anys és un període amb què posem a prova la gravetat aprenent a caminar, aprenem a comunicar-nos verbalment, desenvolupem habilitats psicomotores, potenciem la motricitat fina, etc. Quan som pares, ens preocupa l’educació dels nostres fills, que segueixin el procés que toca per l’etapa amb què es troben. I per això, preferim apostar per una escola bressol, la que creguem que és millor pels nostres fills, que ens ajudi amb la seva educació. Perquè no cal recordar que l’educació comença a casa, no és quelcom que han de fer educadors/es sols. S’ha d’anar de la mà juntament amb ells. Quan va ser el moment de buscar una llar d’infants per la nostra filla gran vam anar a jornades de portes obertes de diferents escoles bressol, vam preguntar opinions, etc. I la jornada de portes obertes d’El Petit Rainbow ens va encisar.

Es desprenia amor, respecte, comprensió. No només cap a la filla -que també la vam portar a la reunió-, sinó cap a nosaltres, als adults. Quan vam sortir d’allà, amb el meu marit ens vam mirar i ja no calia dir res més. Estàvem segurs que no ens equivocàvem. El cor ens deia que havia de ser allà, la nostra filla estaria amb les millors mans en aquesta escola bressol. La meva filla gran hi anava amb una alegria indescriptible, i només veure que la seva educadora desprenia paraules d’amor i no parava d’ensenyar als infants les eines per evolucionar, a posar-se la jaqueta sola, a compartir, a entendre perquè l’altre nen es podia haver molestat,.. No només aprenia cançons o alguna paraula en anglès, pintar, habilitats motrius, etc. Aprenia valors, a respectar i a estimar. Per això també vam decidir portar-hi la nostra filla petita. No podem estar més contents. A tothom recomanem aquesta escola bressol, què menys que apostar pel futur dels nostres infants.

El Petit Rainbow, un exemple a seguir

Durant l’estat d’alarma amb què es decretava el confinament domiciliari, el Petit Rainbow va decidir no cobrar la quota a les famílies. Estem segurs, que molts no ens podem imaginar realment com pot afectar això a una empresa, perquè hem de ser conscients que és un negoci i per sobreviure ha de ser viable econòmicament. I no tenien per què prendre una decisió així, de no fer pagar cap euro. Tornant al nou curs escolar, el Petit Rainbow pren mesures de precaució. I estic convençuda que són les establertes, si no no haguéssim portat més a la nostra filla. Els pares deixem l’infant a la porta, amb la directora, que els pren la temperatura, i després ella mateixa o l’altra directora, l’acompanya fins a la porta de l’aula on hi ha l’educadora. Evidentment, elles amb mascaretes. Una vegada entra l’infant, es renta les mans, és el primer que es fa. I durant l’adaptació dels nostres fills entràvem amb bosses als peus, se’ns prenia la temperatura, ens posaven gel a les mans, i fins i tot entre els pares dels nens ens respectàvem mantenint distància per molt que fossin del mateix grup bombolla els nostres fills. Tanmateix, des del primer dia que es van marcar diverses hores d’entrada per a cada grup. Fa uns dies que ho comentàvem amb una altra mare d’El Petit Rainbow: “Quanta cura tenen amb tot!”. Deixes als teus fills amb una tranquil·litat! Doncs per desgràcia, fa uns dies ens van comunicar que hi havia algun positiu i que, per tant, li hauríem de fer el PCR a la meva filla. En tot moment, des de la direcció d’El Petit Rainbow ens van anar orientant, solucionant dubtes i informant, de quelcom tan nou per tots.

Però El Petit Rainbow ens ha proporcionat la resposta seguint tot el que es marca des del Departament de Salut i d’Educació. Quan veus que una escola bressol que té tanta cura també hi arriba el maleït covid-19, tot i prendre totes les mesures de prevenció, saps que tots acabarem confinats, que totes o quasi totes les classes i famílies haurem de passar per aquí. I sap greu que en alguns mitjans locals aparegui el titular, una mica sensacionalista, sense aportar gaire més informació.

Lamentablement, hem d’aprendre a viure amb aquesta situació causada per la pandèmia. Cal afegir que sortosament, sembla que els nens no ho agafen gaire, però això no impedeix que tots hàgim de prendre les mesures adequades, també a casa nostra, i cuidar als nostres éssers estimats, pares, avis, etc. I la meva filla tornarà a El Petit Rainbow aquest dimarts amb l’alegria de sempre cantant: “Rainbow, rainbow. It’s a rainy, sunny day!”. Quan veus a la teva filla tan i tan feliç, només tens paraules d’agraïment i confiança cap a una llar d’infants que desprèn uns valors dignes d’admirar. A vegades no demostrem prou l’agraïment pels qui formen part de les nostres vides o de la dels nostres fills. Per això necessitava dir: Equip d’El Petit Rainbow, no tinc les suficients paraules per agrair-vos tots els valors, aprenentatge i amor que heu ensenyat a les nostres filles. Seguirem junts de la mà (encara que aquesta vegada, amb guants, distància i mascareta)!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa