MónTerrassa
Obligacions a Terrassa de les persones conductores de vehicles de motor
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha impulsat una actualització de la regulació de la mobilitat a la nostra ciutat mitjançant una nova Ordenança.

Obligacions de les persones conductores de vehicles de motor

1. Les persones conductores de vehicles ambmotor que han de compartir la calçada amb altres persones més vulnerables com són persones conductores de bicicletes i de VMP han de complir amb l’establert a la legislació vigent en matèria de trànsit, circulació i seguretat viària.

2. Per tal d’augmentar la seva protecció i la de la resta de persones usuàries de la via pública, les persones conductores de vehicles amb motor hauran de seguir les següents normes:

Quan estiguin circulant darrere d’una bicicleta o VMP, mantindran una distància de seguretat prudencial i proporcional a la velocitat, que no podrà ser inferior a 5 m.

Quan pretenguin avançar, ho faran extremant les precaucions, canviant de carril de circulació, i sempre que quedi, com a mínim, un espai lateral d’1,5 m entre la bicicleta o VMP i el vehicle.

No podran fer maniobres que impliquin posar en perill la integritat de les persones conductores de bicicletes o VMP.

No podran realitzar maniobres d’assetjament com no respectar les distàncies de seguretat, fer llums o ús del clàxon o altres, que constitueixin un intent de modificar la trajectòria o marxa dins del carril de circulació, o impliquin un risc per a la seguretat de la persona conductora. També seran considerades maniobres d’assetjament el comportament verbal que, per part de les persones conductores de vehicles motoritzats, tingui com a objectiu o produeixi l’efecte d’intimidar la persona ciclista o usuària de VMP per què modifiqui la trajectòria o marxa dins del carril de circulació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa