MónTerrassa
Nova residència Pública a Terrassa
  • CA

La Comissió per a les Residències Públiques a Terrassa trobem positiu l’anunci que va venir a fer-nos el passat dimecres 30 de març la consellera de Drets Socials Sra. Violant Cervera sobre la construcció, amb fons Europeus (Next Generation), per part del Govern de la Generalitat d’una Residència Pública a Terrassa, al barri de Sant PereNord, per a 90 places públiques per a residents i 20 places públiques de centre de dia.

Residència Mossèn Homs


També de la readaptació de les plantes pendents de remodelar de la Residència Pública de Mossèn Homs, tot això ha d’estar acabat i en funcionament abans del 2026, tal com exigeix Europa.


Aquest és un pas molt important, però encara insuficient, ja que la nostra ciutat, en aquests moments presenta un dèficit acumulat, en llista d’espera, de més de 500 places públiques.


Som conscients que la majoria de persones d’edat avançada, malgrat que tinguin un grau de dependència alt, volen continuar vivint a casa seva, però perquè això sigui possible cal que el Servei d’Assistència Domiciliària (SAD) tingui millors prestacions i més abast. Malgrat això calen més places públiques per a cobrir les necessitats reals de la nostra ciutat i comarca.


Des d’aquesta Comissió continuarem reivindicant per a Terrassa més places de residència públiques i de gestió pública. Com les residències que també hi havia previstes fa uns anys a Ca n’Anglada i a la zona sud-oest de Terrassa.

Adaptar l’accessibilitat


Per això, també som molt conscients que s’han de contemplar altres models per a la gent gran amb més o menys grau de dependència i que es troba majoritàriament en un grau de solitud important i/o amb habitatges no adequats per a les seves necessitats, i per això caldria pensar en algunes solucions com:


• Adaptar l’accessibilitat als habitatges que calgui.
• Permutar els habitatges no adequats de persones amb dependència elevada per altres habitatges més adients tant per mida com accessibilitat.
• Construir els tan esperats, habitatges tutelats.
• … o altres alternatives.

COMISSIÓ PER A LES RESIDÈNCIES PÚBLIQUES A TERRASSA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa