MónTerrassa
L’obertura de la residència de gent gran a l’antic Hiperpiel serà el 2024

L’empresa de serveis geriàtrics DomusVi ha anunciat que s’endarrereix l’obertura de la residència de gent gran ubicada a l’antic solar d’Hiperpiel. Segons ha informat la promotora a Món Terrassa, el un nou centre ubicat a l’avinguda de Barcelona està programat que entri en funcionament a principis de 2024. Encara sense data fixada, aquesta és la previsió amb la qual ara es treballa.

Això suposa un endarreriment de gairebé un any sobre el paper, quan a l’abril de 2022 es va informar que DomusVi seria l’encarregada de gestionar la residència i que es treballava amb el calendari d’obertura del maig de 2023. Tanmateix, fins al setembre de l’any passat no es van iniciar les obres de construcció i ja s’intuïa que no s’arribaria a temps. Sigui com sigui, ara ja hi ha una nova data, i l’entitat gestora té previst complir-la.

Finalment tindrà una capacitat de 133 llits (una desena més de les places inicials). La residència serà un petit complex residencial en un sol edifici. Així comptarà amb ascensor, terrasses enjardinades, pàrquing, calefacció i climatització d’última generació, cuina pròpia, habitacions individuals amb connexió telefònica, llits elèctrics articulats, banys privats, escriptori, finestres i llum natural. Però a més, també hi haurà zona de cafeteria, gimnàs i sales de rehabilitació, consultori mèdic i sala de cures, despatx de podologia, perruqueria, una capella, sales d’estar, biblioteca, sales de visita per a familiars, zones d’oci pels residents i wifi.

La reurbanització de l’antiga fàbrica es remunta al 2009

A finals de 2019, el promotor Healthcare Activos Inmobiliarios 24, SLU, titular de tot el sòl, va indicar la seva voluntat de reprendre el Projecte d’urbanització del Pla de Millora Urbana de l’avinguda de Barcelona, aprovat el 2009, i que s’havia vist paralitzat a causa de la crisi immobiliària. L’any 2021, el document va ser reformulat, adequat i tornat a aprovar per a l’Ajuntament de Terrassa amb l’objectiu de donar vida a un espai ocupat per la nau industrial que ocupava l’antic establiment Hiper Piel -creat l’any 1986-, i que des de feia anys estava en desús.

La superfície total d’aquesta gran pastilla és de 5.114 m2, dels quals 4.778 m2 correspondrien a sostre residencial, i 1.194 m2, a sostre d’activitat. A més, es va fixar en un total de 60 el nombre màxim d’habitatges que es poden construir. El projecte també contempla una remodelació de l’entorn, amb ampliació de voreres, més zona verda i nou mobiliari urbà.

Terrassa no és l’únic projecte que té en marxa Domus VI. En un comunicat, informen que el centre de Terrassa se sumarà als cinc nou centres que l’empresa obrirà aquest 2023 a Girona, Lleida, Múrcia, Vigo i A Coruña per a l’atenció de persones grans i per a persones amb problemes de salut mental. A Catalunya sumaran un total de 360 places noves per a persones grans. I està previst que generin més de 250 places de treball directes quan les residències estiguin plenament operatives. Apunten que prioritzaran els contractes indefinits en posicions com infermeria, fisioteràpia, psicologia, teràpia ocupacional, educadors i treballadors socials, auxiliars, personal de neteja i de manteniment, animadors socioculturals o recepcionistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa