MónTerrassa
S’inicia la urbanització del solar de la fàbrica Hiper Piel a Terrassa
  • CA

A partir del dilluns, 5 de setembre, s’inicien les obres d’urbanització del tram final de l’avinguda de Barcelona. Com a conseqüència, el trànsit quedarà afectat al carrer de Pau Marsal, entre el carrer Marinel·lo Bosch i Països Catalans. Comença d’aquesta manera, la primera fase dels treballs per crear una nova illa urbana, que estarà delimitada per l’avinguda de Barcelona, la plaça, i els carrers Pau Marsal i Marinel·lo Bosch. El govern municipal informa que el termini d’execució d’aquesta primera etapa està previst que finalitzi el pròxim 30 d’octubre.

Les obres formen part del Projecte d’urbanització del Pla de Millora Urbana de l’avinguda de Barcelona, un projecte que va ser aprovat l’any 2009 però que es va veure paralitzat a causa de la crisi immobiliària. L’any 2021, el document va ser reformulat, adequat i tornat a aprovar per a l’Ajuntament de Terrassa. L’objectiu és donar vida a un espai ocupat per la nau industrial que ocupava l’antic establiment Hiper Piel -creat l’any 1986-, i que des de fa anys està en desús.

Afectacions a la cruïlla de Pau Marsal per obres d’urbanització | Aj. Terrassa

Més de 5.000 metres quadrats

D’acord amb el Pla de Millora Urbana de Remodelació, la superfície total d’aquest polígon d’actuació és de 5.114 m2, dels quals 4.778 m2 correspondrien a sostre residencial, i 1.194 m2, a sostre d’activitat. A més, es va fixar en un total de 60 el nombre màxim d’habitatges que es poden construir.

La idea és la reparcel·lació en la modalitat de compensació bàsica, per la qual la iniciativa recau en el propietari del sòl, que és qui ha redactat i presentat a tràmit els projectes d’urbanització i de reparcel·lació, i així mateix haurà de contractar i executar al seu càrrec les obres d’urbanització i el seu posterior lliurament a l’Ajuntament.

A finals de 2019 es va tornar a reprendre el sector de la mà d’un nou promotor, Healthcare Activos Inmobiliarios 24, SLU, titular de tot el sòl, que va endegar les actuacions necessàries per desenvolupar el polígon en execució, presentant els corresponents projectes. Després de l’aprovació inicial, ser sotmès a informació pública, i aprovat definitivament, ara ha arribat el moment de començar de manera definitiva la seva urbanització.

Antiga fàbrica Hiper Piel a Terrassa

Una nova residència privada

El propietari projecta la construcció en aquest sector d’un centre residencial per a la gent gran privat de 125 places, de les quals 56 serien per concertació, el 25% del total d’ofertades.

A més, es preveu habilitar una plataforma elevada en la cruïlla entre els carrers de Marinel·lo Bosch i de Pau Marsal. Pel que fa a les característiques i amplades de la nova xarxa viària proposada, s’unificaran les amplades dels carrers de Marinel·lo Bosch, Pau Marsal i de la plaça dels Països Catalans a 3,5 m de calçada i s’habilitarà una franja d’aparcament en filera. L’amplada de voreres variarà entre 2,5 i 3,5 m, mantenint el panot de nou pastilles com en tota la ciutat, excepte l’avinguda de Barcelona que segueix el panot exclusiu de l’avinguda.

Pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran bancs, cadires i papereres en els llocs de trobada o repòs, i es procedirà a la plantació d’arbres. L’ordenació proposada preveu també la reserva d’espai per a aparcament en superfície en cordó al carrer de Pau Marsal (alineació oest), i a la plaça dels Països Catalans (alineació nord).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa