MónTerrassa
Nou projecte solidari de la Policia Municipal de Terrassa
  • CA
La nova campanya de la policia de Terrassa aniran sobre estrelles origami
La nova campanya de la policia de Terrassa aniran sobre estrelles origami | Pere Ballesteros

!--akiadsense-->

Des de ja uns anys, la Policia Municipal de Terrassa s’ha compromès en la lluita contra el càncer infantil. Ho ha fet amb un objectiu clar: aconseguir fons per al SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, un centre pioner a Europa i dels més grans del món. Així va néixer l’entitat Policias por y para los valientes, la qual ha dut a terme diferents accions destinades a la investigació del càncer infantil. Qui els ha anat seguint ha vist com primer venien els seus escuts o polseres solidàries. També participaven en les “rapades col·lectives” i, sobretot, publiquen cada any un calendari protagonitzat per als veritables “superherois”: els infants malalts.

Tot just aquest dimarts, s’ha donat a conèixer algunes pinzellades de quin serà el nou projecte per ajudar en la lluita contra el càncer infantil. Sota el hashtag suggerent #Estrellasluchadoras ja avancen que la iniciativa per aquest 2020 i principis del 2021 versarà sobre estrelles d’origami i papiroflèxia. Estrelles que estaran fetes manualment amb papers orgànics, de cotó o de llavors. Per ara, sabem que ja tenen a punt l’exèrcit de les “voluntarieshurikaneres” per començar a confeccionar-les i que també ja es troba en marca el calendari anual solidari realitzat per dotze fotògrafs de la nostra ciutat. Ben aviat, es faran públics més detalls, com el preu i els llocs on poder comprar-les.

La idea és original de l’Alex, germà del Marc, afectat pel càncer. Ell i els seus companys de l’escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues van decidir començar a fer estrelles per recaptar fons per a la investigació. Els va posar el nom de Shurikan Blau i van formar l’associació Shurikanstar. Aquestes “armes de paper” tenen origen en els antics guerrers Ninja del Japó que usaven estrelles “Shuriken” impregnades de substàncies químiques que llançaven contra els seus enemics. En la seva primera acció van aconseguir recaptar, amb l’ajuda d’altres escoles, més de 60 mil euros. Ara, amb la col·laboració de la Policia Municipal de Terrassa esperen poder recaptar-ne molts més, i íntegrament aniran a parar al nou hospital SJD.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa