MónTerrassa
Nou pas per fer de Terrassa ciutat turística responsable i sostenible
  • CA

La Seu d’Ègara i la Casa Alegre de Sagrera, dues de les seccions que formen part del Museu de Terrassa, han rebut enguany el distintiu Biosphere, de compromís amb la sostenibilitat, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR). Aquest distintiu està impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona i estableix una metodologia per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, siguin públics o privats.

Els objectius principals d’aquest distintiu internacional passen per fomentar les bones practiques en gestió sostenible i turisme responsable entre les empreses i els serveis turístics, atorgar singularitat a l’oferta turística, identificar i crear nous productes turístics sostenibles o fomentar la col·laboració públic – privada, entre altres.

El Museu de Terrassa, davant la necessitat d’evolucionar en la millora del compromís de qualitat turística en destinacions, treballa per potenciar i fomentar la sostenibilitat turística en totes les seves seccions i en la gestió de totes les seves activitats. L’objectiu és mantenir un desenvolupament turístic sostenible mitjançant l’adopció de compromisos orientats a prevenir, eliminar o reduir l’impacte de les seves instal·lacions i activitats en l’entorn, apostant per la gestió sostenible com un dels valors centrals de la seva activitat.

Estalvi energètic

Així, el compromís del Museu de Terrassa es basa en un catàleg de bones pràctiques entre les que destaquen el foment del creixement econòmic inclusiu i sostenible, participant en la vida social de la comunitat, col·laborant amb les esdeveniments socials que es desenvolupin, donant suport a campanyes socials, projectes de desenvolupament o participant en activitats formatives. Pel que fa a l’ús eficient del recursos, protecció ambiental i canvi climàtic, el Museu de Terrassa treballa per garantir l’estalvi energètic implantant equips de la màxima eficiència, optimitzant el consum fent servir dispositius d’estalvi en il·luminació o regulació d’aigua, entre d’altres accions.

Els valors culturals, la diversitat i el patrimoni també es treballen fomentant el coneixement de la cultura local per part dels visitants a través dels serveis prestats i dels elements informatius existents. L’obtenció del distintiu Biosphere per part de la Casa Alegre de Sagrera i la Seu d’Ègara responen a la voluntat de l’Ajuntament de Terrassa d’estendre aquesta certificació a la ciutat com a destinació turística, expressada mitjançant l’aprovació d’una proposta de resolució al Ple Municipal corresponent al mes de gener de 2019. Amb l’obtenció del distintiu Biosphere, les dues seccions del Museu de Terrassa es sumen així a la l’Oficina de Turisme de Terrassa, que ja va obtenir aquest reconeixement l’any 2018.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa