MónTerrassa
Nou curs escolar a Terrassa: menys restriccions i ràtios i neix la tarificació social
  • CA

Prop de quaranta mil infants i joves inicien el curs escolar a Terrassa el pròxim dilluns 13 de setembre. “Fa un any iniciàvem el curs més difícil del que tenim memòria, amb estrictes normes de seguretat i higiene, i malgrat tot, el curs va ser un èxit. Ara, toca iniciar una nova etapa en què s’enceta la revisió del projecte educatiu integral de la ciutat i on volem implicar tots els sectors de la societat i comunitat educativa”, ha manifestat la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, en l’acte de presentació del dispositiu especial de tornada al col·legi i de la situació educativa actual a la ciutat de Terrassa.

Aquest any, les adaptacions a les normes Covid són més flexibles. A grans trets, ja no caldrà prendre temperatures a l’entrar i desapareix la neteja extraordinària a mig matí, la qual va suposar un cost de més de mig milió d’euros a l’Ajuntament. Alguna millora en el temps de lleure i en la presència controlada de les famílies a l’interior de les escoles, també són novetats. Ciurana ha explicat que els talls de carrers o la cessió de places a les escoles, es mantenen les realitzades l’any passat, i s’incorporaran les demandes que es considerin viables.

La regidora també ha volgut subratllar que aquest any s’inicia la Tarificació Social a les escoles bressol municipal. Aquest curs s’aplicarà als lactants i P-1, que veuran una nova tarificació repartida en 9 trams de renda i amb quotes proporcionals. Lligat a aquest tram educatiu, des de la regidoria celebren que “la matrícula s’hagi recuperat després de la baixada de l’any passat”, el que ha suposat que s’hagin “omplert pràcticament totes les places que hi havia disponibles”. En aquest sentit, s’ha congratulat que s’hagin també incrementat les “jornades senceres”, amb l’aposta clara pel temps de migdia.

Servei menjador per a tothom que ho sol·liciti

“La ràtio de 23 a tots els centres de primària i la de 22 als centres de màxima complexitat han evitat tancar línies de P3 a causa de la baixa natalitat”, ha exposat Ciurana que ha recordat que “Terrassa creix i atrau nova població, i són molts els alumnes que s’aniran afegint al llarg del curs”. Com a mostra és que s’han rebut 279 sol·licituds de matriculació fora de termini a primària i 145 a secundària. “S’està treballant perquè el dia 13, el 99% dels alumnes pugui començar el curs”, ha assegurat.

Finalment, el curs inicia amb el concurs d’adjudicació del servei menjador paralitzat, a causa del recurs presentat per les dues de les empreses licitadores que no van guanyar el concurs, i a l’espera que el tribunal resolgui. Una resolució que pot durar prop de sis mesos i que implica que SERHS continuïi al capdavant del servei. Tanmateix, la bona notícia, segons el govern municipal, és que serà el primer curs que “s’oferirà el servei de menjador a tots els infants que s’hagin matriculat a l’escola i que ho desitgin”, ha recalcat Ciuradana. D’aquesta manera, “155 infants gaudiran del servei, quan l’any passat haurien quedat fora. Això suposa un increment de gairebé el 30%”. Com a conseqüència, s’han contractat 25 monitors més de menjador i 12 monitoris de dormitori. L’Ajuntament assegura que aquelles famílies que hagin quedar fora de la convocatòria del Consell Comarcal del Vallès Occidental, per superar per poc barems econòmics o per ser monoparentals, seran considerades per rebre l’ajut, també.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa